Softbal Dames niet in top 4

BEVEREN. De softbal dames van Beveren Lions zijn er afgelopen weekend net niet in geslaagd om bij de eerste vier te eindigen in de voorronde. Tegen Brussels ging het wel goed bij de start.

Genevieve Reyna, overgekomen uit California, hield als pitcher goed stand en liet niet scoren. Tot de zevende inning was de score blank en moest er uiteindelijk een winnaar tot stand komen. Ondertussen waren er wel hits van Jessie Heylen en Tessa Kips maar niet genoeg om punten te sprokkelen. In de achtste inning scoorden de bezoekers een punt waarop Beveren moest op reageren. Dit deden ze via Chloë De Baere en Muriel Robert. Daardoor kwamen de dames langszij en kwamen er opnieuw verlengingen. Daar trok de thuisploeg het laken naar zich toe door toedoen van Melissa Rottiers, Evi De Nijs en uiteindelijk Genevieve Reyna. De wedstrijd eindigde op 3-2. 

De tweede wedstrijd liep helemaal anders. Tot in de vijfde inning was alles nog mogelijk. Jessie Heylen sloeg met haar hit het enige puntje binnen en Beveren moest steeds achtervolgen. In de zesde inning brak de lans en was de thuisploeg er aan voor de moeite. Brussels maakte niet minder dan 10 punten zodat enkel met de gelijkmakende slagbeurt nog even hoop was om de overwinning in Beveren te houden. Muriel Robert, Jessie Heylen, Melissa Rottiers en Sofie Maes sloegen hun hit maar het verschil was niet meer bij te benen. Een 4-13 was daarmee de eindstand. (mb)

 

Lees ook:

Winst en verlies voor seniors Beveren Lions

BEVEREN.  De seniors van Beveren Lions kregen op zaterdag 21 juli de collega’s van Merchtem op bezoek voor twee wedstrijden. Merchtem, tweede in de rangschikking, opende de score. Beveren kon net...

Beveren Lions trokken aan het kortste eind

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions speelde zondag twee wedstrijden tegen Gent. De eerste wedstrijd was, ondanks een 0-7-verlies, aangenaam om te volgen. Enkel aan slag kon Beveren niets...