Klauwaerts schitteren op BK senioren

SINT-NIKLAAS. Op zondag 24 april werd in Geldenaken het BK Senioren scherm ingericht. Na eerder dit seizoen al het merendeel van de Belgische titels verovert te hebben bij de jeugdcategorieën sabel schermen konden nu de volwassenen hun talenten tonen. 

Bij de dames slaagde Mirella De Rechter er niet in haar rijke palmares verder aan te dikken en moest met een treffer te weinig het strijdtoneel als eerste dame verlaten om op een 11e plaats te stranden.

Jolien Corteyn slaagde er in bij haar eerste deelname op dit niveau al een top 8 plaats uit de brand te slepen, maar moest daar tegen de nr 1 haar meerdere erkennen in Nina Kozlova van Parcival Leuven.

Saartje kon na haar 2 gouden medailles (U17 & U20) van de afgelopen maanden haar goede vorm ook her bewijzen door een bronzen medaille te veroveren na een overwinning tegen mede favoriete Sylvie Delsaux (Luik) en in de halve finale een nederlaag tegen dezelfde Kozlova waar haar zus al tegen verloren had.

Bij de heren lieten Jasper Van Dyck en Maël Prossé zien dat ook zij bij hun eerste deelname in deze leeftijdsklasse hun mannetje konden staan. Maël slaagde erin 10e gerankt te staan na de voorronde en ook Jasper overleefde de voorronden. Beiden moesten dan na een zeer spannende strijd hun meerdere erkennen tegen hun ervaren en veel oudere tegenstanders. Jasper hield gelijke tred tot een 10-9 stand maar moest uiteindelijk het onderspit delven tegen gevestigde waarde Tschaltsev (Brussel) en eindigde zo op een 22e plaats. Maël had pech met zijn loting en kwam tegen krachtschermer en ervaren rot Godefroid Bottechia (BFC). Na een superspannend gevecht moest Maël Godefroid met het kleinste verschil laten voorgaan : 15/14. Met als gevolg een zeer mooie 17e plaats.

Arne De Ridder won al zijn gevechten in zijn voorronde. De Kampioen bij de U17 plaatste zich zo als 3e voor de hoofdtabel. Na eerste vrijgesteld te zijn schakelde hij achtereenvolgens El Boujdani Amine (Braine) uit met 15/6 en daarna een van de absolute toppers Servaas Breyne (Gent) met 15/8. In de halve finale ontmoette hij de bronzen medaille van het WK junioren 2015, Jules Emile De Visscher (Gent) Deze bleek momenteel nog een maatje te sterk voor Arne wat uitmondde in een duidelijke 15/6 nederlaag. Zo behaalde ook Arne een fantastische 3e plaats op dit BK. (mb)

 

Lees ook: