Judoka's van Kemzeke stoten door naar kwartfinales Belgische kampioenschappen

KEMZEKE. Kemzeke heeft op de Vlaamse kampioenschappen judo getoond wat het in huis heeft: Troy Steenput werd Vlaams kampioen, Bram De Martelaere en Ulrike Galle behaalden brons. Troy en Bram hadden al eerder hun kunnen getoond en haalden nu metgoed gevarieerd judo een plaats op het Belgisch Kampioenschap. 

Ulrike Galle dat is het bewijs dat niet opgeven vroeg of laat loont. Ze verloor heel wat wedstrijd maar bleef toch hard trainen met als resultaat een plaats bij de beste acht. Dinsdag studeerde ze nog tane-otoshi in en won zowaar haar eerste gevecht met tane-otoshi. Het tweede gevecht verloor ze en bij het derde haalde ze brons. 

Naast deze drie pakten een aantal judoka's van Judo Kemzeke naast een plaats op het podium. De eerstejaars Ferre Van Eynde, Robin De Laat, Ellen Braem strandden voor een rechtstreeks duel om brons op een zucht van een podiumplaats.

Jens De Strooper won als eerstejaars belofte twee wedstrijden maar miste brons. Een gelijkaardig scenario was er voor Niel De Laat. Dan zijn er nog eervolle vermeldingen voor Jens Van Buyten en Kobe Van Eynde. (rd/mb)