Ian Dentant sterk op BK Sabel voor cadetten

SINT-NIKKLAAS. Op zondag 2 december kwamen 6 jongens en 3 meisjes van de Klauwaerts in de arena in Perwez om het BK 2012-2013 voor de cadetten te beslechten. Ian Dentant werd Belgisch Kampioen en kon als laatstejaars cadet zijn schermtalenten meten met een zeer sterk deelnemersveld. Dentant moest tijdens de uitschakelingen tot het uiterste gaan tegen Swennen om daarna met veel overtuiging het werk af te maken in de finale tegen Egon Van Durme. 

Arthur Baetens haalde een uitstekende vijfde plaats met het betere schermwerk. Ook Arno Van Breuseghem wist zich een weg te schermen naar de achtste plaats, gevolgd door Arne De Ridder op een elfde plaats van 22 deelnemers. Simon Bauwelinck kon ondanks een stevige techniek niet overtuigen in de uitschakeling tegen de talentrijke Egon Van Durme, die uiteindelijk zilver won in de finale. Thibo van de Walle plaatste zich tot slot op een verdienstelijke 16de plaats van 22 sterke uitdagers voor dit BK.

Bij de meisjes stootte Iria Verbeke overtuigend door naar een mooie achtste plaats op een deelnemersveld van 15 schermsters. Alexandra Gevaert belandde opnieuw op het hoogste schavotje belandde. Net alss Ian Dentant bij de jongens was zij ongenaakbaar bij de meisjes. Saartje Corteyn schermde in de haar vertrouwde flitsende stijl door tot een mooie negende plaats en Emma van de Walle behaalde een verdienstelijke dertiende plaats op dit BK 2012-2013. (mb)

 

Lees ook: