Turnclub Sportiva scoort op provinciale kampioenschappen

Image
De beloftevolle turnsters van Sportiva sleepten in Nazareth mooie plaatsen in de wacht. (foto: Sportiva)
SINT-GILLIS-WAAS. De meisjes van turnclub Sportiva uit Sint-Gillis-Waas hebben het voorbije weekend in Nazareth mooie prestaties neergezet op de de provinciale voorronde Oost-Vlaanderen voor Artistieke Gymnastiek Dames A- en Instapniveau. Op zaterdagochtend lieten de jongste meisjes mooie, verzorgde oefeningen zien. Mien Van Steenbergen, Pauline Mathot en Lore Ogenhaffen behaalden respectievelijk 2 zilveren en 1 bronzen medaille.

Zondag lieten de meisjes van het A-niveau het beste van zichzelf zien. Bij de benjamins I liet Kato Vounckx van Sportiva zonder fouten de concurrentie achter zich en behaalde en verdiende eerste plaats. Zilver was voor Amber Thienpont van thuisclub OTV Nazareth. Emma Medina Severino, eveneens van Sportiva St-Gillis-Waas maakte een klein foutje aan brug maar pakte toch de bronzen medaille.Fien Van Passel van Kracht en Geduld St-Niklaas, die in onderlinge afspraak met haar club ook enkele uren bij Sportiva traint, werd mooi vierde. Lisanne Van de Velde van Sportiva werd na een beetje pech aan sprong negende in het klassement.

Bij de benjamins II had Sportiva 2 deelnemers: Febe Van Broeck en Esther Verschueren. Zij hadden te kampen met een sterk deelnemersveld . Zij turnden beiden mooie oefeningen aan alle toestellen maar missen beiden nog wat moeilijkheid op grond. Zij vielen net buiten de prijzen en behaalden respectievelijk een 4e en 5e plaats.

Image
De beloftevolle turnsters van Sportiva sleepten in Nazareth mooie plaatsen in de wacht. (foto: Sportiva)

Trainsters Chiara Thys, Joke Mertens en Lore Marguillier zijn blij met de behaalde resultaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sportiva vol verwachting uitkijkt naar de volgende Provinciale voorronde in Mechelen op 28 februari en 1 maart. (mb)

 

Lees ook:

Damesturnkring Sportiva bestaat 40 jaar

TEMSE. Damesturnkring Sportiva vierde op 2 mei haar 40ste verjaardag. Sportiva onstond in 1971, het jaar dat door BLOSO werd uitgeroepen tot 'jaar van de vrouw'. Miet Riské-Herremans was de eerste...