Drie Belgische kampioenen bij judoclub Kemzeke

Image
De medaillewinnaar van JC Kemzeke
KEMZEKE. Op het BK voor kadetten en beloften in Doornik heeft JC Kemzeke nogmaals onderstreept dat het zowat de beste jeugdclub is uit de regio. Bij de U15 en U17 driemaal goud en één keer zilver halen, is wel wat. Ze namen deel met 4 judoka’s. Het goçud was voor Evelien Cappaert, Kelsey Verdurmen en Maxine Heyns. Voor Ruben Cappaert zat er zilver in.

De jonge judoka’s hadden al een knap parcours afgelegd in de kampioenschappen. Het begon op de Provinciale in Aalter waar  Kemzeke 5 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille kon bemachtigen.
Goud was er voor Ruben Cappaert (13j), Peter De Martelaere (14j), Maxine Heyns (14j), Kelsey Verdurmen (14j) en bij de U17 was het Evelien Cappaert (15j) die goud won.
Zilver was voor Matteo Losapio (16j) en brons voor Kelly Schoenmaekers (14j).

Op dit Oost-Vlaams Kampioenschap konden 7 van de 10 Kemzeekse judoka’s zich plaatsen voor de Vlaamse Kampioenschappen in Kortrijk. Hier zat er 2 keer goud in en 2 keer zilver. In de U15 was het Maxine Heyns die de Vlaamse titel pakte en bij de U17 deed Evelien Cappaert dat.
Het zilver was voor Ruben Cappaert en Kelsey Verdurmen. Werden er 5de: Pieter De Martelaere, Kelly Schoenmaekers en Matteo Losapio. Vier van de zeven Kemzeekse judoka’s mochten dus naar het BK in Doornik.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat Evelien Cappaert er het goud zou pakken in de -44kg nadat ze vorig jaar reeds zilver kreeg. Ze won eerst van Claire Cerny (RJC Mons), daarna tegen Elke Vermandere (Joshi Kan Booischot) en in de finale haalde ze het van Mano Crombois(RJC Mons)

Ook Kelsey Verdurmen werd Belgisch Kampioen in de +63 kg. Kelsey won eerste tegen Sarah Evrard (JC Sambreville) en in de halve finale versloeg ze Sallimata Haidara (JC Brugge) om dan in de finale te winnen van Yana Devlaminck van JC Ronse.

Bij de U15  trad in de -44kg Maxine Heyns aan. Ze won haar eerste partij tegen Charlotte  Magerat (JC Wellin). Ze ging zo naar de ½ finale waarin ze won tegen Remy De Waele (JC AK Zele). In de finale ging ze nogmaal goed door en Judoclub Kemzeke kreeg weer goud. Maxine versloeg Sien Vandeputte van JC Kawaishi Ingelmunster. De Zeels Remy De Waele eindigde op de 4de plaats.

In de categorie Kadetten -38 kg, kwam Ruben Cappaert op de tatami. Hij begon met winst tegen Jeröme Bertin (Sakuar Braine). In de halve finale won Ruben tegen Jean Dorigneaux (JC Namurois). In de finale moest hij echter plooien voor Sander Van den Bossche van JC Lennik. Maar met zilver kon Kemzeke toch ook weer uitpakken bij de Kadetten. (Rolf Duchamps)