Nieuw technisch parcours voor mountainbikers geopend

LOKEREN. In Park Ter Beuken is het nieuwe technische parcours voor mountainbikers geopend. Het behendigheidsparcours is anderhalve kilometer lang en zal volgend jaar deel uitmaken van het BK Veldrijden. Wielrenner Rune Herregodts en veldrijdster Nele De Vos mochten het parcours inrijden.

Het nieuwe parcours is aangeduid zwarte VéLokeren-pijltjes en biedt een afwisseling van klimmetjes en technische afdalingen,  boomstammetjes om over te springen, een wasbord en een zandbak. Ook werd er een extra heuvel aangelegd die langs verschillende kanten kan beklommen worden. Die heuvel is ook de start- en aankomstplaats van het parcours. 

"Start en finish van de technische lus worden aangegeven met een start- en eindbord. Een eerste afdaling brengt je richting de Kunstacademie Ter Beuken. Na een pittig potje stampen in de zandbak ga je de eerste keer op en over de Mont Henri. Na je 2e beklimming ga je in snelheid richting de vijver. Daar tref je de balkjes aan en een zeer uitdagend wasbord. Een lange lijn recuperatieparcours met een aantal single tracks brengt je terug naar de laatste uitdaging: het overwinnen van de nieuwe heuvel.", zegt Tom Duquet, sportpromotor bij Stad Lokeren. 

Wie zichzelf echt wil testen, kan proberen om het Stravasegment op deze lus te pakken. De snelste fietsers, zowel heren (KOM, King of Mountain) als dames (QOM, Queen of Mountain), maken kans op een wieleroutfit van VéLokeren.

In het najaar volgt nog een echte tijdrit voor recreanten waar we op zoek gaan naar de echte King en Queen van de Mont Henri. Ook hier voorzien we leuke prijzen voor de winnaars bij de heren en dames. "Rond die periode zitten we meteen in de laatste rechte lijn naar het BK Cyclocross dat zal plaatsvinden op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023.", luidt het. (mb)

 

Lees ook:

De mountainbiketochten van Belsele Sportief

SINT-NIKLAAS. Belsele Sportief is helemaal klaar voor de komende mountainbiketoertochten van zondag 5 maart, een onderdeel van de zomereditie Ronde van het Waasland. Het is het eerste evenement van...

Vernieuwde MTB-routes Durmevallei ingehuldigd

LOKEREN. Gisteren is de vernieuwde mountainbikeroute Durmevallei ingehuldigd. De Durmevalleiroute bestaat uit drie lussen die aangeduid worden met de kleuren rood, blauw of groen. Alle routes...

De Moese hoopt op topeditie mountainbiketocht

MOERZEKE. WTC De Moese uit Moerzeke organiseert morgen, zondag 3 november, de elfde editie van haar mountainbiketocht Moese VTT. Deelnemers hebben keuze uit bepijlde routes van 18, 30 of 48...