Provinciale prijs voor beste G-wielrenners op G-NaTourcriteriums

REGIO. De Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde in samenwerking met sportfederatie Parantee-Psylos, drie G-NaTourctiteriums in Aalst, Sint-Niklaas en Ninove. De eerste drie van elke categorie kregen een prijs.

Om het G-sporten, ofwel het fietsen voor personen met een handicap te promoten, organiseerde de provincie Oost-Vlaanderen drie G-NaTourctiteriums. Dat was op 24 juli in Aalst, op 26 juli in Sint-Niklaas en op 30 juli in Ninove. In totaal verschenen 40 G-renners aan de start, ingedeeld in categorieën volgens handicap. G-renners die aan alle drie de wedstrijden deelnamen, werden opgenomen in het  regelmatigheidsklassement. In plaats van één algemene winnaar, kregen de eerste drie van elke categorie een prijs.

"De 3 wedstrijden werden telkens opgenomen in het voorprogramma van de NaTourcriteriums van de profs in Aalst, Sint-Niklaas en Ninove. Voor de G-renners een gelegenheid om te sporten in een bijzonder kader, waarbij ze telkens aangemoedigd werden door het  talrijk opgekomen publiek.", aldus gedeputeerde Hilde Bruggeman, bevoegd voor sport.

Naast deze G-NaTourctiteriums moedigt de provincie het G-fietsen aan door aangepaste fietsen ter beschikking te stellen in het provinciaal domein Puyenbroeck en door 'Fietsspecials' te organiseren. Dat is een gratis fietsevenement en fietsbeurs voor kinderen en volwassenen met een handicap. (mb)