Ambitie en traditie bij Wielerteam Waasland

BEVEREN. Begin februari heeft het Wielerteam Waasland haar club voor het nieuwe seizoen voorgesteld. Op de voorstelling bleek dat de wielerclub vasthoudt aan de traditie om jongeren met een hart voor de wielersport de kans geven om hun droom in vervulling te brengen. Daarbij mikt de club niet enkel op een kleine kern van getalenteerde wielrenners maar wel op een uitgebreidere groep die een traject afleggen, met de ambitie dat een heel van hen een 'echt' wielrenner wordt. 

De voorbije jaren investeerde de wielerclub in een structuur die de toekomst van de club veilig moet stellen, met een vzw-structuur en een bestuurlijk én sportief  kader. Om jonge renners gepast te kunnen begeleiden trok de club gediplomeerde trainers en begeleiders aan. Een en anders is mogelijk dankzij de financiële steun van hoofsponsors Heftrucks Lashing en Ramen glas Yvo Boven en verschillende kleinere sponsors.

ambitie

Vorig jaar behaalde renners van Wielerteam Waasland 25 overwinningen en 64 podiumplaatsen. Voor het komende seizoen heeft de club de ambitie om het 30 overwinningen en  75 podiumplaatsen te behalen. De clubleiding ziet met met beschikbare renners potentieel deze doelen wel haalbaar. (mb)