Vierde Fast arrows Unicyclerace in Beveren

BEVEREN. Motorclub The Fast Arrows organiseerde zaterdag, 24 september 2011, hun vierde unicyclerace in de Galgstraat te Beveren. Er namen elf ploegen deel aan de race die werd gewonnen door MC Nemesis.

Motorclub The Fast Arrows bestaat sinds 1987 en ontdekte in 2006 het unicycle racen. Een jaar later verbouwden ze een Kawasaki ZX9 tot een volwaardig unicyclemachine waarmee ze dat jaar aan de eerste wedstrijd van het seizoen deelnamen. Afgelopen zaterdag organiseerde de club zelf haar vierde Fast arrows Unicyclerace  in de Bevere Galgstraat. Aan goed weer, drank, eten en benzinegeur was geen gebrek. Elf ploegen streden om de eer. Het podium werd ingenomen door winnaar MC Nemesis, Los Agias (2de) en Heracles MC (3de).

ontstaan Unimotorcycle Drag Racing

Unimotorcycle Drag Racing ontstond in 1988 in de breinen van Sidecar Willy en zijn vriend Bubba. Beide heren zaten aan de bar met enkele frisse pinten te mijmeren over de net afgelopen bikeweek in Florida. Allebei misten ze het dragracen in de straat voor het café waar iedereen kon aan deelnemen, zoals dat in de jaren 1970 regelmatig werd gedaan. Dragracen op de openbare weg is al een hele tijd verboden maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na denkwerd ontstond het Unimotorcycle Drag Racing: met een voertuig dat slechts één wiel heeft zo snel mogelijk 30 meter afleggen op een onverhard terrein. (mb, foto's: J-Pics)