Jan Bogaert Vrienden rijden 1000 kilometer tegen kanker

TEMSE. De Jan Bogaert vrienden rijden begin juni mee met de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Dat is de langste fietstocht van Vlaanderen: van 2 tot 5 juni rijden deelnemers elke dag 250 kilometer, samen 1000 kilometer door alle Vlaamse provincies. De inspanningen die de deelnemers aan de dag zullen moeten leggen staan symbool voor het lijden door kanker. Ook wil de 1000 kilometer geld bijeen sprokkelen om de wetenschappelijke strijd tegen kanker te steunen.

Deelnemen aan de 1000 kilometer is niet gratis. Deelnemende ploegen van maximum vier personen moeten 5.000 euro inzamelen om te mogen deelnemen. "Als wielerclub zijn wij ons er heel goed van bewust dat deze ziekte genadeloos kan toeslaan bij onszelf of onze familie en vrienden.", klinkt het bij de Jan Bogaert Vrienden. "Door met de 1000 km mee te fietsen, proberen wij een bijdrage te leveren aan de mensen die spijtig genoeg elke dag te horen krijgen dat ze het moeten opnemen tegen kanker. Het is een fijn gevoel dat je met je hobby toch nog mensen kunt helpen die niet zoveel geluk hebben."

Jan Bogaert Classic

Op 12 juni gaat de elfde Jan Bogaert Classic door op de Zaat in Temse, een Heroica Classic van de VWB. (mb)

 

 

 

Lees ook:

TEMSE. Wielertoerisitenclub ‘De Janbogaertvrienden’ wordt geconfronteerd met leden die strijden tegen kanker. De wielerliefhebbers organiseerden begin september tijdens de Sleutelbraderij in Temse...