Daar is Eloy Van Meirvenne al

BEVEREN. Eerst koers, eerste overwinning. Dat was het resultaat voor Beverenaar Eloy Van Meirvenne van de eerste Wase wedstrijd die in Temse-Velle werd gereden. Het was ook meteen een opsteker voor zijn nieuwe club Rudyco-Ripa Cycling Team uit Hamme. Dat Van Meirvenne inhoud heeft dat weten we al van toen hij zijn eerste rondjes reed met dfe koersfiets. Hij ging op Velle meteen ook aanvallend rijden maar het was natuurlijk nog veel te vroeg om al van in de 2de van de 11 af te legen ronden te gaan doordrijven. Ook al kreeg hij nog hulp van Vincent De Sy.

Het was halfweg dat Eloy weer eens zijn kans ging en zoals het elk jaar het geval is, daar waren de Nederlanders: Jordy Keldermans en Koen Van Baardewijck pikten aan. Koen loste al  gauw en zo konden E3loy Van Meirvenne en Keldermans met zijn tweeën aan een voorsprong breien. E bleven voorop en in de sprint was de Beverenaar uit de Jartazi-winkel op de Nieuwe Parochie heer en meester. De spurt van de groep werd voor de 3de plaats gewonnen door de Nederlander Jordi Van Poecke, ploegmaat van Keldermans. Maar hoe knap was het ook voor Jacob Relaes van Rydyco-Ripa die de 4de plaats pakte. En dan die overvloed aan mannen van het Wielerteam Waasland uit buurgemeente Haasdonk: 6de Stef Bryssinck (Rupelmonde); 7de Jeffrey Bryssinck (Melsele),  8ste Bjorn De Smedt (Sint-Gillis-Waas) en 10de Maxim Lippeveld (Sinaai) (Rolf Duchamps - foto’:s Pierre Maes)

 

 

Lees ook:

REGIO. De renners van WAC zetten zondag aan in de wedstrijd voor nieuwelingen op de Velle. Onder de 74 vertrekkers ook Jarne De Ost (Bornem),  Fredrik Drumont (Temse), Emmanuel Leeman (Sint-Pauwels)...