Cibel Wielerteam is weer gelanceerd

REGIO. In de accommodaties van Waasland-Beveren werd het Cibel Wielerteam voor 2011 voorgesteld. Het telt dit jaar 30 leden van verschillende leeftijden en ze rijden in de nevenbonden met vooral de VWF. Sponsor Achiel De Witte van Cibel had gezorgd dat de voltallige Sunweb-Revor ploeg van Jurgen Mettepenningen aanwezig was. Zo konden de Cibelrenners kennis maken met namen als Klaas Van Tornhout, Sven Van Thourenhout, Jim Aernouts, Stef Boden... en ook met ploegleider Mario De Clercq.

Het was Werner Dullaert die de gelegenheidstoespraak hield en daarbij als inleiding zei: "Wat zijn we toch gelukkige mensen, dat we nog zo gezond zijn en als veertigers, vijftigers, zestigers en zelfs zeventigers nog zo'n zware inspanningen kunnen doen."
Hij wees er op hoe in 2003 werd begonnen met de Cibel-ploeg en dat nu aan het 9de seizoen wordt begonnen. De kern van de ploeg is er nog steeds bij. "Het is wel straf dat we van in het begin nog altijd onze enige sponsor hebben: Cibel. Ik dank dan ook Achiel en Maria daarvoor."
De ambities, het doel en strategie voor dit jaar vatte Werner Dullaert samen in meerdere punten. Daar hoorden zeker bij het plezier beleven aan het fietsen en dat is voor de leden het belangrijkste. Hij deed wel een oproep tot de renners: "Een oproep aan u, beste renners, opdat ieder in zijn categorie toch meer in ploegverband zou rijden. We zijn natuurlijk geen profs maar als we dit meer doen, zullen we nog betere resultaten behalen. Andere ploegen doen dat zeker ook."

Sponsor Cibel heeft  natuurlijk graag zoveel mogelijk overwinningen. Vorig seizoen waren er dat 69 maar met de versterkingen die er dit jaar bij kwamen, zal men volgens Dullaert, toch proberen de 100 te bereiken.
Dan is er ook nog de ploegencup van de VWF-geditrofee. Twee jaar  geleden eindigden Cibel 2de op een 20-tal ploegen, verleden jaar 3de. "Dit jaar gaan we resoluut voor de overwinning", zo beloofde Werner Dullaert.
De sponsor Achiel De Witte en zijn dame Maria De Blick werden dan gehuldigd en bedacht met een geschenk.

De belangrijkste nieuwe renner voor het Cibel Team is  Theo Coudyzer uit Balen. In totaal heeft hij 244 overwinningen op zijn palmares sinds 1993.
In 1996:Belgisch Kamp.  in Vidrin Namen.& Kampioen van Haspengouw in Hoeleden... 26 1ste en 26 2de plaatsen.
1997: tot juni 14 1ste plaatsen, maar uitgeschakeld door een zware val.
1998: Kampioen van Haspengouw Messelbroek...
1999: Kampioen van Haspengouw in Goesenhoven + 1ste stad Andenne.
2000: 3de in kamp.van Belgie in Breendonk VWV.
2001: Provinciaal Kampioen van Antwerpen BWB in Retie. 2de in  BK in Lubbeek achter JP Leukemans
2002 was een bijzonder sterk jaar voor Theo: WK ICF in Gràce Hollogne  & 2de in het   BK te Rekkem  "BWB" achter Jos Voncks.  In 2002 werd hij  gehuldigd als beste renner in "VWV".Samen op het podium met Lucien Van Impe en Eddy Pauwels. Sportman van het jaar in Balen.
2003:geen titel maar wel 13 eerste plaatsen..
2004: In Oostenrijk  Deutschlandsberg "WK" alle disciplines 3de podiumplaats & zware rit naar Eibiswald gewonnen voor Mercken.
2005: PK. van Antwerpen in Massenhoven voor Vonckx  ..3de in Sombeke in BK   Waod
2006:Geen titel maar zeven wedstrijden gewonnen.
2007:Zilver in Woesten (tijdrit) achter Van Renterghem & PK van Antwerpen in Mol-Rauw. Hij won 17 koersen.
2008: Wilrijk BK Waod.
2009 :WK ICF in Aartselaar  voor de 2de keer wereldkampioen en sportman van het jaar in Balen samen met Frederic Caudron Sportpersoonlijkheid van het jaar(biljart)
En tot slot 2010  BK in Evergem Waod  gewonnen.

Werner Dullaert vertelde een speciale belevenis van zijn Werelkampioenschap masterUCI 2010 in Oostenrijk, waarin hij de bronzen medaille behaalde. Hij vertelde: "Eigenlijk was er een Italiaan gewonnen. Hij reed bijna heel de koers 200 meter voor onze groep uit. Hij kwam ook nog aan de aankomstlijn zonder dat hij het wist. At was dus niet normaal. ‘s Avonds kwam ij niet opdagen om zijn wereldkampioenentrui in ontvangst te nemen."
Toen kwam de ware toedracht aan het licht. Die renner was in Italië geschorst voor doping en had die dag gereden met een vergunning van een vriend. Hij was ook 15 jaar jonger dan de andere renners.

Met 150 vertrekkers uit heel de wereld kwam Werner nog met 28 renners naar de aankomstlijn. Hij spurtte zich 3e spurtte na een Duitser en een Nederlander. Een knappe prestatie voor de Sint-Gillisnaar die in december 2010 werd uitgeroepen tot Sportman van zijn gemeente voor de jaren 2009 en 2010.  Er waren hiervoor 1 mannen genomineerd uit verschillende sporten.

de renners

In de ruime groep Cibel-renners zijn er een groot deel uit het Waasland: Freddy De Blick Beveren, Werner Dullaert St-Gillis-Waas, Dirk Elewaut Elversele, John Hendrickx Nieuwkerken, Roger Hoof St-Niklaas, Raf Luyckx Belsele,  Luc Muys Temse, Michel Thierens Tielrode, Eddy Van Bogaert Belsele, Luc Van Britsom Elversele, Eric Van Daele St-Gillis, Francois Van De Vijver Temse, Lucien Van Goethem Stekene, Jean Paul Van Oudenhove St-Niklaas, Alfons Van Raemdonck  Beveren en  Pierre Verberckmoes Belsele

Verder: Johan Berghmans Aarschot, Theo Coudyzer Balen, Luc De Cock Lebbeke,  Leo De Jong Deurne, Francois De Schepper Denderleeuw, Eric Depouille Lebbeke, Jose Hoebeke Bredene, Paul Hunninck Helecine, Armand Mols Wommelgem, Ludo Opdebeek Balen, Danny Polfliet Leest, Alfred Staljanssens Bornem, Wim Van Poeck Bornem, Herve Verstuyft  Gent en  Julien Vyvey Wondelgem (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Een 40-tal (hart)patiënten van het AZ Sint-Nikolaas en OLVZ van Aalst hebben op vrijdagmiddag 27 juli 2012, een uurtje voor de profs, hun eigen natourcriterium in Sint-Niklaas gereden....

SINT-NIKLAAS. Vrijdag vindt in Sint-Niklaas het vierde Cibel Na-Tourcriterium plaats. Het programma begint om 16 uur met de Waasland Kids Trophy, gevolgd door de traditionele cabrio-parade met...

SINT-NIKLAAS. De Tour, zoals de Rond van Frankrijk wordt genoemd, is voorbij en dus maakt de Wase hoofdplaats zich op voor het derde Na-Tourcriterium. Het CIBEL Na-Tourcriterium wint, in navolging...

Rond de grootste Markt van ons land komt op vrijdag 30 juli een na-tourcriterium. SINT-NIKLAAS. Een na-tourcriterium organiseren is voor heel wat steden een evenement dat duizenden...