Ex-prof Rik Van Linden steunt supportersclub De Goddaertvrienden

ZWIJNDRECHT. In café Change op het Antwerpse Kiel vlakbij het Beerschotstadion, heeft de Zwijndrechtse supportersclub ‘De Goddaertvrienden’ een nieuwjaarsreceptie gehouden voor de leden. In de Change kregen De Goddaertvrienden eveneens een lokaal vol fans van profrenner Kristof Goddaert. Het initiatief van Swa Van Leuven kent dus duidelijk een groot succes en gauw gezegd: er kunnen nog altijd leden bij. De renner was niet aanwezig omdat hij reeds in Australië zat waar hij de Tour Down Under van 16 tot 23 januari gaat rijden. Hij kan zich daar al eens meten met spurters met O.a. McEwen, Mark Cavendish, Tyler Ferrar. Was Kristof er niet, zijn schoonvader en wijze raadsman Rik Van Linden wel. Hij kon iedereen melden hoe de Wase Kristof naar het nieuwe seizoen kijkt als renner van AG2R La Mondiale, Franse ploeg waar hij ook vorig jaar voor uitkwam.

Kamiel ‘Rik’ Van Linden, ooit één van de snelste spurters van ons land, maakte de groeten over van Kristof die iedereen bedankte voor de steun de ze hem geven. De zaakvoerder Tom uit de Change, straalde eveneens enthousiasme uit rond de club en zette Swa Van Leuven in de bloempjes want gans het jaar door is die met de Goddaertvrienden begaan en zonder hem zou trouwens de club er niet zijn.
Swa of ‘Der Franz’ zoals hij zichzelf noemt, wenste alle leden een schitterend 2011 toe met het gezegde: "Het enige wat niet te koop is, is een goede gezondheid".

Rik Van Linden had het ook nog over AG2R. Door daar te tekenen nam Kristof de beste beslissing. Hij mag er zijn eigen kans gaan en hij koerst daar graag. "Het zal er wel uit komen", zei Van Linden "Met minder tegenslag van vorig jaar, zonder iets, dan zal hij dit jaar zeker iets laten zien wat ik al jaren in hem zie."
Zo is dat, Rik Van Linden ziet Kristof bijna als een eigen zoon. Hij had die ook met Jeffrey maar door een zwaar ongeval moest die stoppen in het wielrennen. Als junior kwam hij nog winnen in Melsele (1993) en Stekene (1994).
De Goddaertvrienden hebben echt ambitie en denken nu al aan het BK waar ze dan met een bus heen rijden. Natuurlijk was dat nu nog te ver af om over te praten en Van Linden kon nog maar alleen beloven dat Goddaerke zich zal "weiren" zoals hij dat kan.

Natuurlijk heeft de Waaslander aan Rik een groot voorbeeld. Hij was spurter en Kristof is spurter nu. In verre herinneringen komt het nog voor dat Rik in zijn tijd heel wat grootheden klopte. Swa Van Leuven wees naar Marino Basso, een crack in die tijd, die door de Antwerpenaar werd geklopt. Maar er was natuurlijk meer. Een keer of vijf zette Van Linden aan in de Tour en in 1975 kwam hij terug naar huis met de groene trui. Daarmee staat hij in de rij der groten: 1974 Patrick Sercu, 1976 Freddy Maertens.

Als jonge gast werd hij ook Belgisch Kampioen bij de juniores (1968) en het jaar nadien won hij de Ronde van Vlaanderen bij de beloften.Toen hij in 1971 prof werd verbaasde hij velen door reeds Parijs-Tours te winnen. Dat deed hij in 1973 nog eens over. Omdat hij bij het Italiaanse Bianchi-Campagnolo reed was hij veel in dat land te zien. Hij won zo driekeer Milaan –Vignola (1975-1976 en 1978) en daarmee staat hij in de internationale wielerboeken want deze wedstrijd (tot 1996 verreden) werd ook driekeer gewonnen door de Italianen Marino Basso en Adriano Durante. Ook Milaan - Turijn (1977) staat op zijn palmares, een koers die door Roger De Vlaeminck werd gewonnen in 1972 en 1974. De Antwerpenaar Georges Pintens was in 1971 winnaar. Rik Van Linden won ook nog de Ronde van Sardinië en werd in 1978 Belgisch Kampioen achter derny’s.

Het is dus wel duidelijk dat Kristof Goddaert een raadsman heeft die weet wat wielrennen is. Voeg daar nog aan toe dat ook Tom Steels zich heeft geëngageerd om Kristof te begeleiden, dan kan 2011 alleen maar een sterk jaar worden voor Goddaert.
Wie lid wil worden van zijn supportersclub kan door contact op te nemen met Swa Van Leuven op het nummer 0493 73 09 57 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Profwielrenner Kristof Goddaert heeft in Zwijndrecht in de Machuit aan Dorp West een supportersclub die door Swa Van Leuven wordt gedragen. Zaterdag werd een bingo georganiseerd in het...

Bestuurslid Kim Buytaert met Kristof Goddaert bij de grote foto die in café Machuit het lokaal van De Goddaertvrienden zal sieren.ZWIJNDRECHT. Nadat het in de Machuitvrienden tot onenigheden was...

ZWIJNDRECHT. Op maandag 30 november wordt in café Machuit de nieuwe wielervereniging 'De Goddaertvrienden' boven de doopvont gehouden. Deze wielerclub, door François Van Leuven, geleid pakt op...

Een ganse café Machuit vol bingospelers ten voordele van de Goddaertvrienden.ZWIJNDRECHT. Swa Van Leuven en zijn medewerkers hebben na het oprichten van een wielerclub ‘De...

François Van Leuven die het initiatief nam om een wielerwedstrijd te organiseren vanuit De Goddaertvrienden.ZWIJNDRECHT. Vrijdag 21 mei wordt het voor de nieuwe wieler- en supportersclub ‘De...

Kruibekenaar Guy Smet, de zegekoning van vorige seizoenen, probeerde wel even in de achtervolging maar het ging echt niet en gaf op.ZWIJNDRECHT. De supportersclub ‘De Goddaertvrienden’...