Bart Rosier en Jurgen Van Havere winnen Memorial Martin Van Puyenbroeck

Image
De 2de plaats was voor Guido Portael en Tony De Pauw.
BURCHT. De 10de Memorial Martin Van Puyenbroeck werd gewonnen door Bart Rosier en Jurgen Van Havere uit Kruibeke. In Vrede Sint-Martinus werd de 3de ronde gespeeld én meteen ook de finales. Dat gebeurde voor ruime belangstelling.

In de 3de ronde namen Fons Rentiens - Johan Van Havenbergh (146) het op tege Guido Portael - Tony De Pauw (74) wat toch bijna de helft verschil is in te maken punten. Omdat Johan niet gulzig begon en zijn maat Rentiens de caramboles niet wist liggen, werd het snel duidelijk dat Portael - De Pauw de partij naar zich toe zouden halen. Vooral Tony De Pauw was bezeten van een finaleplaats en door series van 6 (2b), 12 (3b) en 10 (4b) nam hij een ferme aanloop want het stond toen al 20-31. Joha Van Havenbergh vond de hoge series niet en hield het bij 12 (4b) en 15 (8b)

Image
Robert Stroobant en Piet Dubbeldam werden 3de.
Guido Portael deed een extra inspanning in de 7b door er 7 te lukken. En dat was het dan voor hem want er verscheen meer O op het wedstrijdblad dan wat anders. Ook Tony De Pauw vond geen hoge reeksen meer en had Van Havenbergh zijn scoringsmachine van de voorbij weken in de biljartstok gestoken, hij kon nog de zege hebben gepakt.
Na 19b was de partij gedaan: 100 (van de 146) tegen 74. Van Havenberh maakte er 90 van de 100 en Rentiens amper 10. en dat speelde natuurlijk mee. In het andere duo zorgde De Pauw voor 62 van de 74 caramboles en Guido Portael voor 12, wat ook zeer pover was.

Bart Rosier - Jurgen Van Havere (78) versloegen Piet Dubbeldam - Robert Stroobant die eveneens naar 78 moesten. Ze deden dat in 18 beurten waarin vooral Jurgen Van Havere als grote ‘meneer’ naar voor kwam. Hij lukte er 14 (4b), 7 (5, 13 en 18b) en 13 (12b). Dat gaf natuurlijk de doorslag want zijn maat Rosier lukte er amper 11 van de 78 en Jurgen 67.

Image
De hoogst gequoteerde speler Johan Van Havenbergh en zijn maat Fons Rentiens konden het in de finale niet waarmaken.
Aanvankelijk ging de partij evenwichtig op dankzij Piet Dubbeldam die een paar keer 4 en eens 5 scoorde. Zo stond het na 8b 31-30. Stroobant gaf zijn duo weer hoop door 12 in 9b en zo de voorsprong te pakken bij 36-43.
Toen kwam echter de machtsgreep van Van Havere met het gekende gevolg: 78 - 65 (van de 78). Rosier - Van Havere dus naar de finale.

Voor de 3de en 4de plaats speelden Fons Rentiens - Johan Van Havere (146) tegen Piet Dubbeldam - Robert Stroobant (78) en na 17b stond het 130 (van de 146) - 78 winst voor Piet en Robert.
Een knappe reeks van 32 caramboles (3b) van Johan Van Havenbergh mocht niet baten ook al voegde hij er nog eentje van 20 aan toe (6b) Deze keer deed ook Rentiens mee en zorgde voor 28 punten met o.a. 5 (10b). Bij het winnende team was het vooral de 17 (6b) en de 9 (14b) van Robert Stroobant die de 3de plaats veilig stelde. Hij zorgde voor 58 van de 78 caramboles en zo ook voor de 3de plaats.

finale

De finale tussen Bart Rosier - Jurgen Van Havere (78) en Gudo Portael - Tony De Pauw (74) is uitgedraaid op een biljartshow van Jurgen Van Havere. In de 3b pakte hij uit met een serie van 14 maar Tony De Pauw zei: “ Wat gij kunt, kan ik ook” en hij vormde eveneens een serie van 14 in de 4b. Het stond 21-30.
Even zag het er toch goed uit voor Portael -De Pauw die in de 10b toch 57 caramboles hadden van de 74 en Rosier -Van Havere maar 47 van de 78!
Maar toen was Jurgen nog niet aan zijn onemanshow begonnen. Dat deed hij in de 11b met nog 31 punten te gaan. Hij haalde er dan de stunt bij om niet meer te missen en met een legendarische 11de beurt van 31 caramboles, maakte hij het uit: 78 - 59 (van de 74). Een straffe toer!

Image
De winnaars Jurgen Van Havere en Bart Rosier geflankeerd door de scheidsrechters.

Zo wonnen Bart Rosier en Jurgen Van Havere de finale van deze geslaagde 10de Memorial Martin Van Puyenbroeck. Een apotheose van een maand biljartsport op niveau en die vooral, toch weer eens een illustratie bracht dat deze sport nog altijd bijzonder goed leeft in Burcht.

Image
De organisatoren van de familie Van Puyenbroeck van de BC Madison en de scheidsrechters Erik en Patrick in hun midden.

De organisatoren zijn er zeker van dat het succes van 2008 in 2009 nog zal overtroffen worden want nu al weten ze dat er grote belangstelling is.(Rolf Duchamps)


 

 

Lees ook:

Tweede ronde in Memorial Van Puyenbroeck gestart

BURCHT. Er werden in Vrede Sint-Martinus in de Dorpsstraat twee wedstrijden gespeeld in de tweede ronde. Schepen van Sport, Kris Herremans, volgde belangstellend het verloop. Carambole na carambole...

Duo Rita Saelen-Staf Van Puyenbroeck haalt uit

Rita Saelen en Staf Van Puyenbroeck wonnen glansrijk.BURCHT. In het tweede deel van de eerste ronde van de 'Memorial Martin Van Puyenbroeck' speelden Manuel Willemen - Patrick Meyntjens (65) tegen...

Revolutionair scorebord voor biljartwedstrijden

een voorbeeld van het scoreprogrammaBURCHT. Ter gelegenheid van de 10de Memorial Martin Van Puyenbroeck heeft computerspecialist en biljartspeler Guido Portael een  scorebord voorgesteld dat voor de...