Wase sluit competitie af met gelijkspel

SINT-NIKLAAS. De laatste wedstrijd van het seizoen was in theorie een makkie voor WZK. Hekkensluiter Leuven kwam op bezoek en daar zouden de Klaasjes snel eens komaf mee maken.

Nochtans was het Leuven dat fris en monter aan de start verscheen en Wase al meteen het mes op de keel zette. De eerste periode werd de thuisploeg zonder meer overklast en keek ze tegen een 0-2 achterstand aan. In het tweede kwart bleven de Leuvenaars uit het zelfde vaatje tappen. Ze liepen vlot uit tot 0-4 en Wase wist geen blijf met het snedige en vrij precieze spel van hun ambitieuze tegenstander. Als Leuven kon winnen en voorlaatste in de stand (Hasselt) zou verliezen, kon Leuven immers de degradatie ten koste van Hasselt ontlopen. Halfweg de wedstrijd stonden ze reeds 1-5 voor.

In de derde periode kwam Wase stilaan meer in de wedstrijd. Moeizaam krabbelden ze terug en smeerden ze Leuven tal van uitsluitingen aan. Toch benutten ze de verkregen man-meer-situaties niet zoals het hoorde en bleef Leuven voor aanvang van het laatste kwart 4-6 voor staan.

De druk van de vele uitsluitingen ondermijnde echter danig de aanvalskwaliteit van Leuven. Ze konden niet verhinderen dat Wase op het eind van de wedstrijd langszij kwam tot 6-6. Een mooie tegenaanval van de bezoekers deed bij hen echter de hoop weer oplaaien om zich bij een 6-7 stand te redden van de degradatie maar in de slotseconde van deze wedstrijd kon Michiel D’Hooghe via een afstandsschot alsnog een gelijkspel uit de brand slepen.

7-7 was een meer dan gevleide uitslag voor Wase maar vooral een ferme domper op de vreugde van de gemotiveerde bezoekers die in die ene seconde hun hoop op verblijf in tweede nationale zagen uiteen spatten. Voor Wase rest nu enkel nog de finale van de B-Beker van België. Deze wordt gespeeld op 4 juni in Moeskroen.  (mb)

 

Lees ook:

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...

Prosperhoeve wint Wase Erfgoedprijs

BEVEREN. De Prosperhoeve uit Beveren heeft de Wase Erfgoedprijs 2020 gewonnen. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. De Prosperhoeve werd gekozen uit 23 genomineerde onroerend...

Bloementapijt brengt kleur

SINT-NIKLAAS. Naast een prachtig aangekleed en verlicht Huis van de Sint, wordt Sinterklaas verwelkomd met een groot kleurentapijt van 15 meter op 9 meter met een prachtige sinterklaastekening op...