Wase onderuit tegen Bergen

SINT-NIKLAAS. In het gloednieuwe Bergense thuisbad en onder het toeziend oog van premier Di Rupo konden de Waaslanders op geen enkel moment het vuur aan de Bergense schenen leggen. Al van bij de start kregen de bezoekers het mes op de keel en keken na het eerste kwart tegen een droge 4-0 achterstand aan. Bergen was snediger, agressiever en bewees dat het met rede aanspraak maakt op de titel in tweede afdeling.

Bergen moest niet veel moeite doen om de Waaslanders onder de knoet te houden en liep in het tweede kwart vlot uit tot 7-0. Van de inmiddels 5 keer man-meer situaties kon Wase er geen enkele benutten. In het derde kwart kon Wase de thuisploeg min of meer bijbenen zodat beide ploegen in deze periode elk drie keer tot scoren kwamen, 10-3. In het laatste kwart liep thuisploeg Bergen uit tot 14-5, de eindstand.

reserven

Bij de reserven verliep de wedstrijd een pak spannender. Wase moest daar met 13-11 maar nipt de duimen leggen tegen Bergen. Ook hier was het missen van net iets te veel man-meer situaties mede oorzaak van het verlies. “Op de komende trainingen zullen de man-meer situaties alvast bovenaan het af te werken programma staan”, aldus tainer-coach Jos Andries.

Volgende week ontvangt Wase in het Sint-Niklase Sinbad Hasselt. De laastste wedstrijd in de reguliere competitie begint om 20.30 uur. (mb)

 

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...