Wase wint verdiend tegen Soignies

SINT-NIKLAAS. In het moeilijke, ondiepe bad van Soignies stond WZK St Niklaas voor de moeilijke taak om het debacle van vorige week tegen Gent uit te vegen. Soignies, laatste in de stand, versloeg vorige week Oostende. Soignies zette Wase meteen het mes op de keel door de eerste periode met 2-1 voorsprong af te sluiten.

In het tweede kwart kon Wase, spelend naar diepe zijde, die achterstand wegwerken dank zij een zuivere hattrick van Andrey Babak. Soingies kon halfweg de wedstrijd langszij komen tot 4-4. Met de nodige spanning werd de derde periode aangevat. De wedstrijd ging gelijk over en weer. Via een  lang afstandsschot van Bob D’Eer kon Wase het overwicht consolideren tot een 4-5 voorsprong. In deze laatste periode moest Wase lijdzaam toezien hoe Soignies, zij het via penalty, tegen het spelbeeld in kon langskomen tot 5-5. Wase beheerste echter de wedstrijd en zonder echt te overtuigen konden de bezoekers gestaag uitlopen tot een 5-7 eindscore.

Door de overwinning is het zicht op de eerste zes plaatsen, die recht geven op de titel play-offs, nu mathematisch verzekerd. Wase beschouwt de twee resterende matchen op Bergen (17 maart) en thuis tegen Hasselt (24 maart) als oefenwedstrijden om de play offs met voldoening af te sluiten.

Ook de reserven haalden de drie punten binnen door hun match te winnen met 5-8. (mb)

 

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...