Pijnlijke nederlaag voor Wase waterpoloploeg

SINT-NIKLAAS. Na de succesvolle zegereeks van de afgelopen thuismatchen, moest Het Sint-Niklase waterpolotream Wase naar het Gentse Stropbad om het punt voorsprong op deze directe concurrent verder uit te diepen. De Waaslanders gingen echter (opnieuw) kopje onder.  Gent trok de wedstrijd meteen naar zich toe en sloot de eerste periode af met 2-0. 

Ook in de tweede periode bleef Wase onmondig en zag met lede ogen toe hoe Gentse de kloof verder kon uitdiepen. Halfweg deze wedstrijd stond Wase reeds met 5-2 in het krijt en het spelpeil van de Waaslanders liet niet veel beterschap toe. Alle Wase moeite liep vast op een stugge Gentse defensie en ook aanvallend was de Wase inspiratie en inzet ver te zoeken. Dat resulteerde in een pijnlijke 9-4 achterstand op het eind van de derde periode. Ook in het vierde en laatste kwart bleef Wase ondermaats spelen. De wedstrijd eindigde op 14-6, een pijnlijk verlies voor de Waaslanders maar een mooie score voor de Gentse stroppen.

Wase heeft bij de voorbije thuiswedstrijd voldoende krediet kunnen opbouwen om de plaats bij de eerste zes in de competitie te kunnen handhaven. Om een zorgeloos seizoenseinde te kunnen beleven, zal het team van coach Jos Andries uit een ander vaatje moeten tappen. (mb)

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...