WZK verliest laatste wedstrijd van 2011

SINT-NIKLAAS. Zondag trok de Sint-Niklase waterpoloploeg WZK naar Hasselt voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De ploeg had wat goed te maken na het verlies in eigen bad tegen titelkandidaat Mons. De wedstrijd startte niet gunstig voor de Waaslanders want de sterk Limburgers kwam al na enkele seconden op voorsprong. WZK reageerde via Andrey Babak die z'n ploeg snel op voorsprong kon brengen met twee doepunt. Hasselt wist in de eerste periode nog twee keer te scoren zodat de eerste periode werd afgesloten met 3-2. 

In de tweede periode werd  Andrey Babak wegens brutaliteit uitgesloten, waardoor WZK één van z'n sterkhouders verloor. Hasselt scoorde twee keer WZK één keer. Halverwege de wedstrijd stond Hasselt met 5-3 op voorsprong.

Tijdens de derde periode vielen er aan beide kante weinig doelkansen waardoor het balbezit vooral in het middenveld werd beslecht. WZK begon de vierde periode met een 7-3-achterstand. Eindelijk verloor de Wase club de wedstrijd met een teleurstellend resultaat: 10-6. Wase verliest daardoor opnieuw drie kostbare punten en moet oppassen voor de onderste regionen. Enkel de eerste zes ploegen zijn zeker van behoud. Voor de anderen wachten nog zenuwslopende barrages om behoud.

reserven

De reserven wonnen nipt van Hasselt met 10-11. De jonge snaken kregen maar liefst zes penalty’s waar er maar twee van werden benut. De laatste 30” werd nog een thriller door een uitsluiting in het Wase kamp die resulteerde in man minder. Toch konden de drie punten mee naar het Waasland. (mb)

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...