Soignies te licht voor Wase

REGIO. De Sint-Niklase waterpoloploeg WZK (Wase) heeft naar eigen zeggen niet alle registers moeten open trekken om haar tegenstander van het voorbije weekend, Soignies, te verslaan. Wase  begon met een stevige pressing waartegen Soignies niet al te veel verhaal had. In het allerdiepste van hun kunnen moesten de Waaslanders dan ook niet afdalen om in de eerste periode vlot uit te kunnen lopen tot 3-0.

Ook in het tweede kwart kabbelde de wedstrijd rustig verder in het voordeel van Wase. Evenwel liet Wase zich wat meeslepen in het slome Brusselse spel zodat de thuisploeg verzuimde om het zaakje meteen naar hun hand te zetten. Er bleven net iets te veel kansen onbenut om met duidelijke cijfers aan te tonen wie de sterkste ploeg in het water was. Halfweg was de stand 5-1, een behoorlijk vleiende score voor Soignies.

Tijdens de pauze halfweg kon het publiek genieten van een gesmaakt optreden van de Wase ijsbeermascottes. Hiermee lanceerde Wase de promotiecampagne voor haar derde ijsberenduik op 8 januari. Voor het thuispubliek alvast een gesmaakt tussendoortje. Ook voor de spelers bleek het een stimulans want na enige minuten in de derde periode stond Wase reeds met 8-2 aan de leiding. De Waaslanders sloten de derde periode af met een 10-3 voorsprong.  In het laaste kwart speelden de Waaslanders wat onbesuisd waardoor een aantal kansen onbenut bleven. Bezoeker Soignies slaagde er wel in om de achterstand iets te verkleinen maar verloor toch met 11-6.

De reserven veegden de vloer aan het tweede team van Soignies. Zij wonnen hun wedstrijd met 30-0. (mb)

 

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...