Wase blundert tegen Gentse

SINT-NIKLAAS. De Oost-Vlaamse waterpoloderby tegen Gentse kondigde zich in het verleden steevast aan als een geladen duel. Gentse kwam echter op de proppen met wat nauwelijks een volwaardig team viel te noemen, aangevuld met een paar jonge kadetten. Op een mooier presenteerblaadje kon Wase de overwinning nauwelijks cadeau krijgen. Toch begonnen de Waaslanders erg onzeker en slaagden er al van bij aanvang niet in om dit zwakke Gentse blok te doen wankelen. 

Ronduit zonder enige inspiratie in de aanval was het Wase zelf dat de geschenken uitdeelde en Gent keer op de keer de gelegenheid bood om langszij te blijven. Een schrale 5-3 voorspong op het eind van de eerste periode was dan ook het resultaat. In de tweede periode kreeg Wase alweer de gelegenheid om deze wedstrijd te beslissen maar om een of andere onverklaarbare reden bleef de score ondermaats. Wel kon Wase uitlopen tot 7-3 maar Gent slaagde erin om op kousenvoeten deze achterstand weg te werken en halfweg de wedstrijd terug te komen tot 7-6.

Ook in het derde kwart bleef het geklungel aanhouden en Gentse maakte daar dus dankbaar gebruik van. Goaltje per goaltje schoven beide teams op zodat bij aanvang van het laatste kwart een weinig geruststellende 10-9 voorsprong op de bordjes stond.

Ook in de vierde periode bleef Wase sterk ondermaats presteren. Het was voor de vele toeschouwers inmiddels duidelijk dat zij getuige waren van wat voor Wase een der zwakste matchen uit de geschiedenis is geweest. Toen Jan Gelens op 9 seconden voor affluiten dan toch nog voor een 12-11 stand kon zorgen, leek dit een dankbaar doekje voor het bloeden. Maar de Gentse time-out die hierop volgde legde de wonde nog maar eens open en bloot want op 3 seconden voor het einde konden de Gentenaars dan toch nog een puntje meegraaien. De derbij eindigde op een 12-12 eindstand. (mb)

 

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...