Wase speelt gelijk in Merksem

SINT-NIKLAAS. Zaterdag speelde de Sint-Niklase waterpoloploeg WZK op verplaatsing in Merksem. Het werd een moeilijke wedstrijd waar de Waaslanders geen cadeautjes kregen. In de eerste periode tastten beide ploegen elkaar af. Beide ploegen waren elkaar gewaagd. De eerste periode eindigde dan ook op een gelijkstand, 2-2.

In het begin van de wedstrijd was er vooral kritiek voor de referees die geen zelfzekere indruk uitstraalden en te pas en te onpas al dan niet gefloten voor onrechtmatig rechtstaan. Dat leverde thuisploeg Merksem een penalty op toen spelmaker Dave Witteboom - iets te overduidelijk gebruik makend van de bodem - zijn tegenstrever wist te verschalken.

Ook in de tweede periode gingen de kansen gelijk op. Een doelpuntenfestival werd het niet maar beide ploegen gaven wel het beste van zichzelf. Halfweg de wedstrijd prijkte een naar waterpolonormen vrij bescheiden 3-3-stand op het scorebord. In de derde periode bleef Wase zonder succes voor het Merksemse doel. Ook Merksem vond niet meteen de juiste weg voorbij de Wase keeper zodat na veel heen en weer gespeel de stand nog altijd op 3-3 bleef staan. Toen een Merksemse lobbal ruim voor de Wase doellijn bleef dobberen, besloot de ref merkwaardig genoeg een doelpunt toe te kennen zodat Merksem uiteindelijk toch met een 4-3 voorsprong het laatste kwart kon ingaan.

In de vierde periode kwam Wase via een knap afstandsschot van Carl Van Landeghem en een mooie actie van Andrey Babak op voorsprong tot 4-5. Toen nadien een Merksemse verdediger duidelijk vanuit een staande en dus foutieve positie de bal veroverde van Andrey Babak, kostte een woede-uitbarsting van de Wase kapitein een 30sec uitsluiting. Die gaf Merksem de gelegenheid om langszij te komen met 5-5, meteen de eindscore.

De reserven verloren hun wedstrijd met 14-4. (mb)

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...