Eerste verlies voor Wase

SINT-NIKLAAS/DEURNE. De Sint-Niklase waterpoloploeg Wase trof zaterdag in het Groenenhoekzwembad van Deurne het ervaren AZC Antwerpen2. Wase plaatste de jonge junioren-doelman Wouter D'hooghe in het doel. Hij verving vaste doelman Gregory Casier die in het buitenland verblijft. De jonge D'hooghe onderscheidde zich al meteen met enkele puike reddingen die het nodige vertrouwen in de ploeg brachten. Helaas zette de Wase aanvalslinie dit vertrouwen niet om in doelpunten en bleef het in de eerste periode bij een magere 1-0 voorsprong voor AZC.

In het tweede kwart vonden de Waaslanders tussen de vele uitgespeelde kansen driemaal de weg naar het Antwerpse doel, wat de tussenstand halverwege de wedstrijd op 3-3 bracht. In deze periode stond die andere junior, Jonas Van Puyvelde, onder de Wase lat. Ook hij wist met enkele geslaagde acties te verhinderen dat AZC niet méér gebruik kon maken van de Wase onmondigheid voor het Antwerpse doel. De Wase keeperwissels waren zo gepland door coach Jos Andries die in de ondiepe zijde koos voor de gestalte van Jonas en in het diep voor de meer behendige Wouter.

In de derde periode kampte Wase dan met een 'Rode Duiveltje'. In een mum van tijd keken de Waaslanders tegen een 7-4 achterstand aan. De gemiste kansen stapelden zich ondertussen op bij Wase en het blitse enthousiasme van bij de start veranderde tot krampachtig achtervolgen.

In het laatste kwart en spelend naar de diepe zijde bleek Wase niet in staat om de achterstand weg te werken. Integendeel, AZC vergrootte de kloof verder tot 9-4. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op een verdiende 10-6 zege voor AZC.

reserven

De reserven deden het beter. Zij wonnen met 6-9 van AZ Antwerpen2. Jong talent als Roy Verstraeten, Levi Speeckaert, Jelle Martens en Timo Bracke lieten zich positief opmerken. (mb)

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...