Vlaamse zwemweek in Beveren

ImageBEVEREN. Van 15 tot 23 november wordt in Vlaanderen de zwemweek georganiseerd. De betekent heel wat waterpret in de Vlaamse zwembaden. In een maatschappij vol stress en gehaast, kan een zwempartijtje na het werk heel ontspannend werken. Ook in Beveren heeft het gemeentebestuur dat goed begrepen. Er staan heel wat aktiviteiten op het programma.

De zwemweek begint op zaterdag 15 november met watergames en bingo-zwemmen; Op zondag 16 november wordt het iets spannender met een cluedospel: zoek de kaartjes en ontmasker de moordenaar. Daarnaast is de hele middag spelmateriaal en een hindernissenmat beschikbaar in het zwembad.

Van maandag tot donderdag baadt het zwembad in een rustige sfeer met aangepaste verlichting en muziek. Zwemmen kan van 20u45 tot 22 uur.
Op woensdag 19 november staan heel wat toffe activiteiten gepland tijdens het stoei- en plonszwemmen, van 13u30 tot 17 uur. Van 18u30 tot 20u30 is er een aquamarathon: 2 uur fun in het water.
Op donderdag 20 november is het zwembad tussen 16 en 17 uur gereserveerd voor senioren. ’s Avonds staat een duikinitiatie op het programma. Vooraf inschrijven is noodzakelijk want er worden slechts 16 personen per groep toegelaten. De eerste groep leert duiken tussen 20u30 en 21u10. De tweede groep komt aan de beurt tussen 21u15 en 21u55.

De laatste dagen van de zwemweek worden ingezet met aquajumpen op vrijdag 21 november. Tussen 19u15 en 20 uur gaan alle remmen los op de beats van de muziek. Nadien is er tot 22 uur discozwemmen met hindernissenbaar en riddersteekspel.

Tijdens het weekend van 22 en 23 november wordt het Beverse zwembad van zaterdag 13 uur tot zondag 13 uur het toneel van een zwemmarathon. De bedoeling is om in 24 uur een zo groot mogelijke afstand met zo veel mogelijk zwemmers af te leggen. Er moet op elk moment minstens 1 zwemmer in het water zijn. Tijdens de zwemmarathon blijft het zwembad vrij toegankelijk. Vanaf 19 uur zijn supporters toegelaten. Deelnemen aan de zwemmarathon kost 1 euro persoon of 2,5 euro per gezin. Wie deelneemt, maakt kans op een jaarabonnement. kan u komen supporteren langs de zijlijn.

Meer informatie is verkrijgbaar op de Beverse zwemfoon: 03/755.17.19 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)