Project ‘Fans Matter’ op gang getrapt in Beveren

BEVEREN. Afgelopen weekend kwamen een vijftigtal vertegenwoordigers van voetbalclubs van binnen en buiten Europe naar Beveren afgezakt voor de start van het nieuwe project ‘Fans Matter’ van SD Europe.  

SD Europe is een organisatie die met steun van de UEFA actief is in 38 Europese landen. De organisatie zet zich in voor het betrekken van supporters bij het besturen van voetbalclubs. Doel is om de clubs beter te verankeren in de lokale gemeenschap, de invloed van het moderne en hyper-gecommercialiseerde voetbal in te perken en supporters mee hun clubs te laten besturen.

In Hotel Van der Valk werd de aftrap gegeven van het project ‘Fans Matters’, waarbij  clubs, supporters en voetbalbonden van zeven verschillende landen informatie met elkaar gaan uitwisselen met betrekking op het runnen van clubs en de verbetering van de werking van supportersclubs. De focus hierbij zal in de eerste plaats liggen op het amateur- en semi-professioneel voetbal. Naast de start van het project was er tijd en plaats voor verschillende workshops en debatten. (mb)