SK Gerda Sint-Niklaas blijft definitief aan 't Ster

ImageSINT-NIKLAAS. Aan de rand van de Haasdonkse bossen waar weleer Red Star Haasdonk thuis was, heet SK Gerda Sint-Niklaas sinds vorig seizoen een nieuw onderkomen gevonden. De terreinen zijn gelegen in de Pastoor Copstraat 34 in de omgeving van ’t Ster (rechtover Paradisio).  Dit was de zoveelste maar wellicht definitieve verhuis van de Gerda.

In 1938 werd FC Gerda boven de doopvont gehouden en speelde de eerste jaren op een weide op Heimolen en verhuisde nadien naar de Klokkedreef.  In 2002 werd KFC Gerda ontbonden, waarna SK Gerda Sint-Niklaas opgericht werd.  SK Gerda speelde tot vorig seizoen in het Stedelijk Sportcentrum Puyenbeke, waarna de verhuis er aan kwam naar ’t Ster.
 
De volledige naam van de club is Sportkring Gerda Sint-Niklaas, waardoor ze wilden verwijzen naar de vroegere clubs SK Sint-Niklaas én KFC Gerda.  Centraal in de naam staat Gerda, omdat het een ‘begrip’ is in Sint-Niklaas en omdat de roots van de huidige Gerda-werking te situeren is bij KFC Gerda.

Het was na  lang onderhandelen en met de hulp van het stadsbestuur van Sint-Niklaas dat zij erin geslaagd zijn deze besprekingen over de verhuis van SK Gerda Sint-Niklaas naar de vroegere terreinen van Red Star Waasland succesvol af te ronden.  Deze huuroverdracht ging definitief in op 1 juni 2010  nadat dus ongeveer 1 jaar proefgedraaid werd aan ’t Ster.  De huuroverdracht werd op 31 mei 2010 ondertekend door de voorzitters en secretarissen van OCMW (eigenaar van de gronden), KV Red Star Waasland en SK Gerda.

Door de verhuis naar de Pastoor Copstraat verwierf SK Gerda Sint-Niklaas terug een nieuwe, eigen accommodatie, die door heel wat clubs beneden wordt.  Na een verblijf van 7 jaar op Puyenbeke kon Gerda daardoor terug zijn eigen weg uitbouwen, met volop aandacht voor de jeugdwerking, en met de sociale accenten eigen aan de volkse aard van ‘de Gerda’. Het bestuur heeft op de persvoorstelling alle voordelen eens op een rij gezet.

Ze hebben nu een eigen accommodatie en die biedt de mogelijkheid voor SK Gerda om zich beter te profileren.  Het speelveld van de Eerste Ploeg beschikt over een tribune waarover ze op Puyenbeke niet beschikten. Door de exploitatie van een eigen kantine kan de financiële slagkracht van SK Gerda verhogen. Betwistingen over het gebruik van kantine voor eigen clubactiviteiten én over het gebruik van de terreinen worden vermeden.
Ze beschikken over drie volwaardige terreinen, waarvan twee terreinen met verlichting.  De verlichting van het eerste terrein werd ondertussen goedgekeurd, zodat ze dit seizoen reeds avondwedstrijden kunnen spelen. De uitbouw van de club wordt gewaarborgd. Op Puyenbeke waren er namelijk geen uitbreidingsmogelijkheden meer inzake spelers. Ze moesten elk seizoen een aantal spelers ontgoochelen.

Het bestuur stelt: "Nu we een definitieve stek verworven hebben, geven we de jongeren, kandidaat trainers en vrijwilligers uit Sint-Niklaas en uit de omgeving van de nieuwe accommodatie, de kans om aan te sluiten bij SK Gerda Sint-Niklaas. We starten het seizoen voor de seniors op dinsdag 20 juli en voor de jeugd op dinsdag 3 augustus."

SK Gerda Sint-Niklaas is destijds gestart met ‘enkel’ jeugdafdelingen. De bedoeling was toen om de jeugdspelers te laten groeien naar een eerste elftal toe.  Wie SK Gerda de voorbije jaren gevolgd heeft, weet dat heel wat jeugdspelers de kans gekregen hebben om door te groeien naar de eerste ploeg of naar de beloftenploeg.

De club heeft nu 5 jaar een eerste elftal.  Het laatste seizoen was niet het meest sprankelende seizoen.  Bij het begin van het seizoen waren onze ambities hoger gespannen.  Door blessures, afwezigheden om allerlei redenen (zoals werkomstandigheden) konden de verwachtingen niet worden ingelost.  Door talrijke versterkingen hoopt SK Gerda een behoorlijke plaats te verwerven in het eindklassement van 4de Provinciale afdeling.

Maar laat ons  het seizoen 2009-2010 op alle vlakken als een overgangsjaar beschouwen. Er was een verhuis en een aanpassing aan de nieuwe accommodatie was nodig.

Geïnteresseerden kunnen nu ook contact opnemen met Nancy Van Puyvelde, 0477 13 22 20 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor de jeugd met Kristel Smet 0497 53 99 03 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .  De website van de club is te vinden op SK-GERDA.be
Het bestuur is samengesteld uit Nancy Van Puyvelde, voorzitter bestuur/vzw, Erwin Smet, secretaris vzw, Marc De Cock, gerechtigde correspondent, Erwin Favere, Paul Perdaen, Patrick Moens, Willy Vercauteren, Rony Van Gysel en Edmond Van Mieghem. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Voetbalploeg SK Gerda uit Sint-Niklaas heeft het komende weekend nog een kans op een plaats in de eindronde in de vierde provinciale. Een plaats in die eindronde is belangrijk voor de...

SPORT. Het bestuur van voetbalclub SK Gerda Sint-Niklaas heeft de nieuwjaarsreceptie aangegrepen om aan te kondigen dat er volgend seizoen gestart wordt met een eerste ploeg. Daarmee wordt een droom...

HAASDONK. Zondag neemt Herleving Red Star Haasdonk het thuis op tegen de buur Gerda. Bij HRS is iedereen inzetbaar.  Ook Roeland Martens die vorige week verstek moest geven tegen Hamme-Zogge is...

SINT-NIKLAAS. Vanaf vandaag starten de voorbereidende werken voor de bouw van het nieuwe Administratief Centrum op de Gerdasite in de Abingdonstraat. Deze week voert Elia werken uit aan de...

SINT-NIKLAAS. De bouwplannen van het OCMW Sint-Niklaas op de Gerdasite in de Baenslandwijk krijgen stilaan vorm. Het OCMW wil er een nieuw administratief centrum, een woonzorgcentrum en een tweede...

SINT-NIKLAAS. Architectenbureau Llox architecten uit Wilrijk mag het nieuwe woonzorgcentrum voor de Gerdasite in de Baenslandwijk ontwerpen. Dat heeft OCMW-raad beslist. Het nieuwe woonzorgcentrum...