Willy Viaene neemt afscheid als voorzitter Biljartverbond

TEMSE. De finale van de 56ste editie van het biljartkampioenschap van Temse ging gepaard met het afscheid van Willy Viaene als voorzitter van het Biljartverbond. Hij wordt opgevolgd door Joris De Maeyer. Burgemeester roemde Viaene om z'n inzet voor het Biljartverbond.

Willy Viaene leerde biljarten in het ouderlijk café in Bazel vanaf 1954. Nadat hij in 1978 zaakvoerder was geworden van café Sportstadium, legde hij zich meer toe op zijn hobby. In die periode werd hij schatbewaarder van de biljartclub. Hij groeide uit tot één der beste biljarters in de geschiedenis van Temse. Zijn hoogste handicap was 256, zijn huidige handicap is 209. Hij speelde jarenlang een hoofdrol in de hoogste klasse van het individueel biljartkampioenschap en werd 4x kampioen (1991, 1992, 1995 en 2005). Bij z’n eigen club Sportstadium behaalde hij 1 keer de kampioenstitel.

In 1994 werd hij bestuurslid van het plaatselijk Biljartverbond, organisator van de drie plaatselijke kampioenschappen individueel, interclub en drieband. Aanvankelijk was hij clubafgevaardigde, daarna secretaris. Als feitelijke draaischijf van het biljartgebeuren werd hij in 2000 voorzitter. Op de hem eigen diplomatische, rustige wijze leidde hij met groot organisatorisch talent de biljartevenementen. Na 10 jaar voorzitter blijft hij lid van het overkoepelend bestuur van het Verbond als afgevaardigde van Sportstadium.

In de voorzitterszetel wordt hij opgevolgd door de 45-jarige Joris De Maeyer, voorzitter van biljartclub De Sportvrienden. (mb)