Stefan Mortier en Alfons Vermeiren biljartkampioenen

BURCHT. Het Biljartkampioenschap van Burcht is geëindigd met een zeer aangename biljartavond, bijgewoond door sportschepen Kris Herremans. De finales moesten uitmaken wie kampioen laag en kampioen hoog zou worden. Daarna speelden beide kampioenen ook nog de superfinale.
Voor de lage spelers ging de finale tussen Jean-Pierre Van Lombergen (25) en Stefan Mortier (31). De eerste beurten toonden twee spelers die zowat even sterk leken. Dat bewees de 4-5 stand in de 4b. Doch, het was maar schijn want daarna ging ieder zijn eigen weg, Jean-Pierre naar deze der brossen en Stefan naar de series. Zeer vlot en met knappe stoten zoals een biljarter met inhoud, speelde Mortier zich in de 7b naar een serie van 11. (5- 19).

Van Lombergen bleef brossen met 5 keer in 5 beurten. Mortier kreeg regelmatig luid applaus bij de het lukken van zijn caramboles. Na de 9b (5-24) viel hij even stil mede door wat dikke pech en geen enkel punt in de 10b, 11b, 12b en 13b. En hij moest er maar 7 meer. Nadat hij zich in de 14b op 25p had gezet speelde hij de 15b grandioos uit met een reeks van 6. Eindstand: 9 (van de 25)-31. Stefan Mortier pakte verdiend de titel als beste speler uit de categorie laag.

In hoog moest Alfons Vermeiren (60) het opnemen tegen Johan Van Havenbergh (150). Toen Fons in de 5b een serie van 12 aflegde dan woog dat al door in zijn run naar de kampioenstitel. Maar Johan Van Havenbergh nam dat niet, en nog in diezelfde beurt zette hij er een reeks van 17 tegenover: 17-38. Fons probeerde aan te klampen via een 5 (8b) maar Van Havenbergh had als antwoord een 16 (7b) en 15 (8b) klaar en zo liep de stand op naar 24-72.
Vanaf de 10b volgde een zeer flauwe puntenoogst langs beide zijden. Voor Johan zelfs maar 3p uit een beurt of 5 en dat was veel te weinig. In de 17b speelde Vermeiren in galop naar 8 caramboles en kreeg zo 42 van dfe 60 achter zijn naam in de stand. Enkele zwakke beurten van Van Havenbergh liet Fons toe  in de 20b al op 9p van het einde te komen.  En zijn tegenstander stond op 118 van de 150.
In de 21b ging de bel voor Fons Vermeiren. Van Havenbergh bakte er niks van en hij miste combinaties die hij anders nooit ofte nimmer zou missen en zo bleef hij in de 21b en 22b verweesd achter met geen enkele carambole. Hij kon nog wel iets rechtzetten via een 15 (23b) en toen Vermeiren in de 25b op 1 punt van het einde stond miste hij plechtig. Johan probeerde er nu 17 samen te brengen om alsnog uit te spelen maar hij geraakte maar aan 5 zodat in de 26b Alfons Vermeiren zijn titel vastpakte: 60-141 (van de 150).

Om de echte 'Kampioen van Burcht- Zwijndrecht onder alle clubs', te kunnen kronen speelden Fons Vermeiren (60) en Stefan Mortier (31) de ultieme match. De partij kreeg pas gestalte in de 5b toen Mortier er 4 lukte  en de stand op 6-8 bracht. Fons kreeg geen caramboles meer bijeen om te kunnen aandikken. In de 9b weer open doekjes voor Mortier tijdens een reeks van 5.  Dat applaus bleef weerklinken en groeide zelfs nog aan in de 13b toen hij er weer 4 lukte en op 11-21 stond. Vermeiren had geen enkel antwoord klaar en geen schijn van kans tegen Stefan Mortier. In de 15b moest hij er nog 8 en om het kort te houden besloot Mortier dan maar om via een 8 meteen uit te maken: 14 (van de 60)-31.

Na afloop werden de kampioenen gehuldigd door schepen van Sport Kris Herremans die duidelijk genoot van zoveel mooi biljartspel. Op apotheose van de 'Gemeentedag 2010' worden beide kampioenen nog extra gehuldigd en ontvangen zij de trofee van de gemeente. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Website voor Wase biljartliefhebbers

REGIO. Wase biljartliefhebbers hebben sinds kort een eigen website waar ze terecht kunnen voor informatie omtrent competities. Ook de carrière van de vijf jeugdspelers Tom De Ruyte, Jeffrey De Witte...