Biljart: Portael-De Pauw en Rosier-Van Havere ook naar de finales

BURCHT. In de 'Memorial Martin Van Puyenbroeck' komen de finales nu dichtbij. Er zijn 4 teams die zich hebben geplaatst. De laatste twee kwamen uit de 2de ronde die vrijdagavond werd gespeeld in Vrede Sint-Martinus.

Rita Saelen - Staf Van Puyenbroeck (60) konden aan hun stunt van de 1ste ronde geen gevolg geven tegen Guido Portael- Tony De Pauw (74). Nochtans begon Rita schitterend met een serie van 9 maar daarna viel ze compleet stil en ook Staf kon als hoogste serie maar (7b) afleveren. En met een tegenstander als Tony De Pauw is dat natuurlijk onvoldoende want die pakte eerst uit met 15 (3b) en dan 12 (4b) en toen stond het al 121 - 37.
Na 12 b was het spel gespeeld: 33 (van de 60) voor Saelen - Van Puyenbroeck en 74 voor Portael - De Pauw bij wie deze laatste 61 van de 74 caramboles voor zijn rekening nam en Guido er amper 13 lukte.

Jackie Stolck - Frans Van Puyenbroeck (73) moesten het opnemen tegen het Kruibeekse duo Bart Rosier - Jurgen Van Havere (78). Het werd 53 (van de 73) -78. Toen Jurgen Van Havere in de 2b al 17 in serie zetten en daarna regelmatig bleef scoren met o.a. 9 (4b) en 8 (16b) dan kon het alleen maar een verdiende overwinning genoemd worden.N Rosier maakte er 16 en Van Havere 62. Jackie Stolck zorgde bij het andere duo voor een hoogste serie van 8 (14b) Hij maakte 21 caramboles van 53 en maat Frans Van Puyenbroeck 32. Maar, dik te weinig natuurlijk.

Image
De ploegen die zich plaatsten voor de finales: Guido Portael-Tony De Pauw en Jurgen Van Havere - Bart Rosier.

De 4 overgebleven ploegen spelen op zaterdag 29 november de 3de ronde en dan de finales voor 3de en 4de plaats en voor de 1ste en 2de plaats.Ook Piet Dubbeldam - Robert Stroobant (78) en Fons Rentiens - Johan Van Havenbergh (146) zitten in die finales.Begin 20u in Vrede Sint-Martinus in de Dorpsstraat te Burcht. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Tweede ronde in Memorial Van Puyenbroeck gestart

BURCHT. Er werden in Vrede Sint-Martinus in de Dorpsstraat twee wedstrijden gespeeld in de tweede ronde. Schepen van Sport, Kris Herremans, volgde belangstellend het verloop. Carambole na carambole...

Duo Rita Saelen-Staf Van Puyenbroeck haalt uit

Rita Saelen en Staf Van Puyenbroeck wonnen glansrijk.BURCHT. In het tweede deel van de eerste ronde van de 'Memorial Martin Van Puyenbroeck' speelden Manuel Willemen - Patrick Meyntjens (65) tegen...

Revolutionair scorebord voor biljartwedstrijden

een voorbeeld van het scoreprogrammaBURCHT. Ter gelegenheid van de 10de Memorial Martin Van Puyenbroeck heeft computerspecialist en biljartspeler Guido Portael een  scorebord voorgesteld dat voor de...