Tweede ronde in Memorial Van Puyenbroeck gestart

BURCHT. Er werden in Vrede Sint-Martinus in de Dorpsstraat twee wedstrijden gespeeld in de tweede ronde. Schepen van Sport, Kris Herremans, volgde belangstellend het verloop. Carambole na carambole kon op het reuzenscherm de situatie gevolgd  woden.

Eerst speelden Piet Dubbeldam en Robert Stroobant (78) tegen Fred De Pauw en Rudi Vertongen die maar naar 58 moesten. Wanneer Dubbeldam in de 18b er 6 maakte kreeg de partij een definitieve wending want het duo kwam op 7 punten van het einde. Toen Robert dan weer aan de beurt was lukte hij een serie van 7 en ’t spel was uit. De Pauw -Vertongen had er 9 te kort of 49 van de 58. Robert Stroobant was wel degelijk de sterkste want hij maakte 60p van de 78. Dubbeldam 18.

Dé wedstrijd van de avond was deze tussen Manuel Willemen- Patrick Meyntjens (65) en Fons Rentiens - Johan Van Havenbergh (146). Zij moesten zomaar even 81 caramboles meer afleggen. Maar met mannen als Van Havenbergh heb je natuurlijk niet zo gauw gedaan. Dat hij er was, bewees hij in de 2b toen hij de drie kleuren dicht bijeen legde en na 23 caramboles enkel door een zwaar krakende ‘foss-keu’ viel zijn beurt stil. De volgende beurt kreeg er toch weer 19 samen en in de 5b stonden Willemen-Meyntjens slechts met 7 en Fons en Johan al 61.
Fons Rentiens probeerde ook zijn duit in het zakje te doen maar na 7b had hij er nog maar 6 gespaard en Johan 69. In de 8b kreeg Van Havenberg weer open doekjes van het ganse lokaal voor de manier waarop hij een heel moeilijke combinatie afrondde.
In de 9b stond iedereen te kijken met open mond naar hetgeen Fons Rentiens allemaal uit zijn keu haalde. Hij scoorde in een echte bevlieging een reeks van 9 zoals we van hem nog nooit hadden gezien. Enkele pretmakers hadden al geroepen ‘Fons speel maar uit’ Maar daar was het nog wat te vroeg voor.
Nadat Johan Van Havenbergh met een miljaarde een reeks van 19 moest afbreken, laadde hij zich in de 11b weer op en met de serie van 22 kwam hij al op 4p van het einde: 31 voor Manu en Patrick en 142 voor Fons-Johan. Toch duurde het nog een paar beurten om uit te spelen. Die eer was dan toch voor Fons Rentiens in de 13b. Johan vloog in zijn armen en de kwalificaties voor de finales was binnen.  Eindstand 35 (van de 65) - 146. Van Havenbergh maakte er 125 en Fons 21.  Manuel scoorde er 15 van de 35 en Patrick 20.

Image
De twee ploegen die zich plaatsten voor de finalereeksen:vlnr:Fons Rentiens- Johan Van Havenbergh en Piet Dubbeldam - Robert Stroobant

Vrijdagavond vanaf 20u is er in Vrede weer wat te beleven in de tweede ronde. Guido Portael -Tony De Pauw (74) spelen tegen Rita Saelen - Staf Van Punbroeck (60). Daarna Bart Rosier -Jurgen Van Havere (78) tegen Jackie Stolck - Frans Van Puyenbroeck(73) (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Duo Rita Saelen-Staf Van Puyenbroeck haalt uit

Rita Saelen en Staf Van Puyenbroeck wonnen glansrijk.BURCHT. In het tweede deel van de eerste ronde van de 'Memorial Martin Van Puyenbroeck' speelden Manuel Willemen - Patrick Meyntjens (65) tegen...

Revolutionair scorebord voor biljartwedstrijden

een voorbeeld van het scoreprogrammaBURCHT. Ter gelegenheid van de 10de Memorial Martin Van Puyenbroeck heeft computerspecialist en biljartspeler Guido Portael een  scorebord voorgesteld dat voor de...