Sportverdienstelijken en vrijwilligers op het podium

STEKENE. De Sportraad van Stekene heeft niet alleen de sportman, sportvrouw, sportclub van 2010 gelauwerd ook de verdienstelijken uit de spoprt en de vrijwilligers kregen een aparte aandacht. De Sportverdienste 2010 ging uiteindelijk naar Gerard Jansen die al vele jaren boksclub ‘De Bokskes’ runt. Het was de eerste keer sedert de Sportraad sportlaureaten huldigt dat de bokssport in een hulde werd betrokken.

Gerard bokste zelf van zijn 12 jaar toen hij in Sint-Niklaas woonde, tot de jaren ’80. Hij stond in de ring als bokser voor de Nederlandse en Belgische federatie met grote overwinningen. In 1984 begon hij les te geven aan jongens uit de buurt en dat deed hij in zijn garage. Gerard wilde het boksen aan de liefhebbers aanlerden en stapte daar tot op heden niet meer van af.

In 1990 verhuisde hij naar de Koewacht en daar gaf hij dan les in een schuur. In 1994 bouwde hij in een tweede schuur met daarin een praktische trainingsruimte voor ongeveer 20 leden. Intussen kwam er een Zweedse atletiekbaan om buiten te trainen en bleef de club groeien.
In 2009 gaf een gunstige bouwvergunning de kans om een eigen boksschool te bouwen en die wil hij nu in een heuse sporthal uitbouwen. Alle schuren werden afgebroken en de bouw werd eigenhandig gerealiseerd. Materialen werden gerecycleerd of zelf bekostigd.
Nu is Gerard dagelijks in de weer van 7 uur ’s morgens tot het donker is om het project tot een goed einde te brengen.
In 2010 mocht de 'Bokskes' tevens de toneelshow van Karel De Ruwe in de zaal ontvangen. Een stuk over het leven van Jean-Pierre Coopman In 2011 - 2012 zal de club haar 3de  Boksgala organiseren in de bokszaal, waar men zonder problemen 800 toeschouwers kan ontvangen.

De andere kandidaten voor de sportverdienste waren Kristien Van Guyse van Turnkring Reynaert en Gilbert De Vos van Voetbalvereniging Straatjen.
Kristien Van Guyse was verontschuldigd en was op dat ogenblik onderweg vanuit Italië. Het was haar vader, Etienne Van Guyse, de turngrootheid van Reynaert, die de honneurs kwam waarnemen.
Kristien is master Lichamelijke Opvoeding en geeft les aan de KA Beveren in de sportafdeling gymnastiek.  Zij is reeds 39 jaar lid van turnkring Reynaert. Zeven jaar was ze wedstrijdturnster, 20 jaar bestuurslid en sinds 3 jaar voorzitster. Intussen is ze ook maar liefst 31 jaar trainster bij de meisjes. Hier geldt zeker: zo vader, zo dochter.

Gilbert De Vos, is bij VV Straatjen een onmisbaar iemand. Hij doet daar zoveel taken dat men haast zou denken dat zijn bed op de club staat. Gilbert is 27 jaar bestuurslid en 10 jaar voorzitter van het jeugdbestuur. Hij is tevens lid van de geschillencommissie én onderhoudsman vande terreinen en de gebouwen.
Gilbert De Vos zorgt wekelijks voor het belijnen van de terreinen, het maaien en het walsen en gelijktrekken van de terreinen, kuisen van de kleedkamers, toezicht tijdens wedstrijden en voert de kleine herstellingen en klusjes uit. Als dat geen verdienstelijk figuur is.

vrijwilligers

Ook de vrijwilligers werden voorgesteld. De titel van 'Vrijwilliger in de sport 2010' ging naar het echtpaar Armand Van Goethem-Bea Vermeire van Volleybal Team Kemzeke Stekene. Armand is reeds 30 jaar scheidsrechter, woont bijna elke thuismatch van de seniorenploegen bij en is dan telkens omroeper en DJ van dienst. Hij is tevens webmaster, helpt mee met de administratie en bij de organisatie van talloze activiteiten van de club.
Bea verkoopt al een 20-tal jaren met de glimlach lotjes bij alle jeugd- en seniorenwedstrijden. Ook zij helpt mee bij talloze activiteiten zoals de ontbijten, de brunch, de quiz e.d.

De andere kandidaat was Marc Relaes de Badmintonclub Stekene. Hij is reeds 20 jaar actief in het clubbestuur. Hij heeft dit steeds belangeloos gedaan in goede en minder goede dagen. Tevens is hij sinds 2007 bestuurslid van de gemeentelijke sportraad.

Voor Jonas De Strooper van Judokwai Kemzeke was de titel van ‘Recreasporter 2010’. Hij is reeds 8 jaar actief lid. In 2010 behaalde hij de bruine gordel (de hoogste graad die je in clubverband kan behalen) ondanks zijn mentale en motorische beperkingen. Hij heeft tijdens deze jaren een ongelooflijke vooruitgang gemaakt zowel motorisch als sociaal. Hij kon zijn mannetje staan tegen leeftijdsgenoten waaronder meerdere Belgische Kampioenen. Nooit gaf hij op als er werd getraind, nooit zeurde hij en hij was altijd aandachtig. Voor hem is judo een deel van zijn leven. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT / BURCHT. In ‘t Waaigat te Burcht werd hulde gebracht aan alle sporters die het voorbije sportseizoen een titel hebben behaald of voor een opmerkelijke prestatie hebben gezorgd. De...

ZWIJNDRECHT/BURCHT. In ’t Waaigat werden naast bijzonder veel atletieklaureaten ook nog tal van andere sportfiguren gelauwerd en opvallend was dat ook de gewone volkse sporten niet werden...

Jimmy Laureys, de sterkste man van ons land, kan met de glimlach terug kijken op een prachtig 2008.SINT-GILLIS-WAAS. In De Route werd Jimmy Laureys, de 27-jarige krachtpatser gehuldigd voor zijn...

SINT-GILLIS-WAAS. Het hoogtepunt van de jaarlijkse sportlaureatenhulde was ongetwijfeld de bekendmaking van de sportvrouw, sportman, sportclub en de sportverdienstelijkste van het jaar. Het waren...

SINT-GILLIS-WAAS. De hulde van de sportlaureaten heeft duidelijk gemaakt dat de sport een rijkelijk leven kent in de ganse gemeente. Zo maken toch een 50-tal bloeiende sportclubs deel uit van de...

SINT-GILLIS-WAAS. De sportlaureatenhulde is een uitgebreid gebeuren geworden. In totaal moesten 74 sporters of verdienstelijke clubleden worden gehuldigd. Het grootste aantal kwam uit de...