Gemeente huldigde de kampioenen van de Gemeentedag 2010

ZWIJNDRECHT/BURCHT. In de cafetaria van het sportcentrum ‘De Wallen’ in Burcht werd de gemeentedag 2010 afgesloten met de uitreiking van de trofeeën aan de winnaars uit de verschillende sportdisciplines die werden betwist. De verdienste van het initiatief ligt vooral in de promotie van sporten die normaal minder aan bod komen. Sporten die het echte volkse, Vlaamse leven in de kijker stellen. Misschien worden ‘nieuwe’ sporten beter gepromoot dan de volkssporten van weleer maar deze verdienen toch ook alle aandacht.

De huldiging werd bijgewoond door de schepenen Kris Herremans en Ann Van Damme en de gemeenteraadsleden Ronny Dobbeleir, Walter De Wulf en Denise Melis-De Lamper. Sportfunctionaris Annemie Van Mieghem had de algemene leiding in de hand.
Sportschepen Kris Herremans was bijzonder enthousiast over het verloop van de sportwedstrijden van de gemeentedag. Hij wees terug naar 1950, het jaar dat deze sportwedstrijden in leven werden geroepen. Dat was 6 jaar na de bevrijding van Burcht. Vandaar dat ze toen plaatsvonden onder de noemer ‘Bevrijdingsfeesten’. Toen kwamen tal van sporten, die eigenlijk meer spelen waren, aan bod.
"In de loop der jaren is er aan het uiteindelijke opzet weinig gewijzigd", aldus de schepen, "Enkele spelen vielen weg en er kwamen weer andere sporten bij." 60 jaar na de eerste editie kwam men in 2010 uiteindelijk tot een aanbod van wedstrijden in een kampioenschap biljart, tafeltennis, handboog, pierbollen, een duivenprijskamp en een wielerwedstrijd. 

De schepen bedankte alle verenigingen die hun bijdrage hadden geleverd tot het welslagen van deze editie en de sportdienst die organisatorisch alles in goede banen leidde. "Uiteraard zijn er bij wedstrijden winnaar, maar laat ons bij deze sporten even de Olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ in het achterhoofd houden en hierbij dan ook alle deelnemers aan deze gemeentedagwedstrijden van harte feliciteren en danken voor hun deelname", zo besloot de sportschepen.

de gehuldigde kampioenen

Pierbollen: Dany Robert. Hij stond ook na de eerste ronde al op kop maar in de laatste en beslissende pierbolling kwamen ze met die met 33 punten te staan. Dany Robert , Nancy Staes en André Vermeulen. Na drie kampbeurten viel eerste Nancy Staes af. Het werd dan n,og een verwoedde strijd tussen Robert en Vermeulen maar een paar kampen haalde Dany Robert het ‘bos’ neer en de titel 2010 was voor hem. 2. Andre Vermeulen 3. Nancy Staes 4. 32p  Annemarie Bijl na kampwedstrijden tegen Germaine Staes die ook 32p had en zo 5de werd.
 
Tafeltennis: Jeugd: Arne Thomas en bij de seniors: Curt Deconinck. 
Duivensport: Oude en Jaarse duiven: Ronny Heyndrickx uit Zwijndrecht en bij de jonge duiven: Leo Deckers uit Burcht. Er waren 125 oude, 150 jaarse en 368 jonge duiven.
 
Biljarten Vrij spel: Lage reeks: Stefaan Mortier. Hoge reeks: Alfons Vermeiren.
 
Handboogschieten: Heren: Jeffory Pot. Dames: Diane Robbé. Jeugd Dames: Shanni Colman. Jeugd -12 jaar: Chiara Pot. Heren +65 Jean Janssen. Dames +65 Benny Benoit. Er namen 37 schutters (heren, dames en jeugd) deel. Het kampioenschap vond plaats in café Sint-Anna, in de Sint-Annaboomstraat. Er namen vijf Zwijndrechtse Liggende Wip Maatschappijen deel.

De wielerwedstrijd, georganiseerd door WSC Willen Is Kunnen kreeg 65 elites zonder contract & beloften aan de start. De overwinning ging naar Tom Vermeiren uit Rijkevorsel.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Sporten voor de gemeentedag 2010

ZWIJNDRECHT/BURCHT. De jaarlijkse gemeentedag richt zich niet alleen naar de biljartsport. Er zijn heel wat meer activiteiten in het kader van de 'Gemeentedag'. Op zaterdag 4 september wordt het...

Bekers uitgereikt van de Gemeentedag

BURCHT/ZWIJNDRECHT. In de cafétaria van De Wallen in Burcht werden de bekers uitgereikt aan de laureaten van de 'Gemeentedag 2008'. Dat  is een sportevenement waar meer volks sporten aan bod komen. Het...

De sportieve gemeentedag van Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT/BURCHT. De 'Gemeentedag' is een jaarlijks weerkerend gebeuren waarbij allerlei sporten extra in de schijnwerper worden geplaatst. Naast het biljartkampioenschap van Burcht staan ook...