Ruiterclub De Winning huldigde de kampioenen

Image
Ruiterclubleider Richard Suy kreeg bij zijn toespraak ook de belangstelling van de allerkleinsten.
BEVEREN. In het chalet van Ruiterclub De Winning werden traditioneel begin van het jaar de dressuurkampioenen gehuldigd. Daaruit bleek ook nu weer dat de jeugd in deze Ruiterclub sterk aanwezig is wat uiteraard naar de toekomst toe voor deze Beverse vereniging heel positief is. Dit jaar zal De Winning ook het 25-jarig bestaan vieren en big boss Richard Suy kennende, zal dat zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Tijdens een opendeur op 1 mei zal er heel wat worden georganiseerd in het teken van dat zilveren jubileum. Ook het feit dat Richard dit jaar zelf ook 40 jaar in de paardensport zit zal in de viering verweven zitten.

Ruitercklub De Winning steekt in een zeer duidelijke structuur. Dit moet ook want gemiddeld telt de vereniging toch een 145 leden en vijf dagen op zeven wordt in  de manege gesport. Maandag en donderdag is ze gesloten alhoewel dan de eigenaars van de paarden zelf mogen komen rijden. Steeds komen er nieuwe jongeren die willen kennis maken met de paardensport. Niet allemaal blijven ze echter komen. Toch kent De Winning een grote belangstelling.
Volgens Richard Suy komt het ook wel door mond-aan-mond reclame en ook via de gemeente die er drie sportkampen organiseert waarvan het eerste in de Krokusvakantie en daarna in de Paasvakantie en de herfstvakantie. Bovendien is de jeugd, al dan niet lid van de vereniging, ook welkom op de jeugdkampen in juli en augustus. Suy kan nu al, na drie weken 2010, terugblikken op een positief resultaat van een honderd nieuwe leden.

Om de opleiding van de jeugd optimaal te laten verlopen kreeg De Winning een jeugdcoördinator vanuit de gemeente met Cédric Koppen en de club zelf heeft vanuit eigen rangen de 25-jarige leraar aan het GTI, Kevin Quintelier, aangesteld als jeugdcoördinator. Hij kent de paardensport door en door. Toen hij zijn eerste communie deed kreeg hij als cadeau een ruiteropleiding en sedertdien is hij niet meer gestopt. Hij is al langer lid van De Winning. Bijna dagelijks is hij er nu bezig met de opleiding van de kinderen en de jongeren in de paardensport. Reeds vanaf 7 jaar kunnen ze onder zijn leiding komen oefenen maar ook ouderen tot 16-18 jaar zitten in de opleiding.

Image
Kevin Quintelier die bij De Winning werd aangesteld als jeugdcoördinator.
Door het inschakelen van jeugdcoördinatoren wil de vereniging een nieuwe toekomst opbouwen en de werking nog meer intenser maken. Richard Suy houdt er nog altijd een vaste doelstelling bij: zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met de ruitersport. "We willen van de ruitersport geen veredelde kermis maken. Het is bij ons méér dan op een paard zitten."

Voorzitter Luc De Maere, tevens voorzitter van de Gemeentelijke Sportraad, zei dat het gemeentebestuur met het volste vertrouwen samenwerkt voor de organisatie van de sportkampen. Voor de Beverse Feesten, die toch in handen zijn gebleven van Patrick Van Duyse, had de voorzitter ook nieuws voor wat betreft de ‘Olympische straat’ waar De Winning ook telkens aan meewerkt. Het wordt bekeken als een sportpromotie van de vereniging. Reeds op de evaluatie van de Beverse Feesten 2009 maakte De Winning de organisatoren er attent op dat het voor de paardensport moeilijk werken was in de Olympische straat zodat de sportpromotie niet verliep zoals het bedoeld was.

Voor 2010 wordt nu beloofd dat er op de Grote Markt een soort piste zal worden aangelegd met vele tonnen zand. De feestcoördinator Erik Roelandt heeft wel degelijk rekening gehouden met de eisen van De Winning.

Image
de groep kampioenen: vooraan vlnr: Yenthl Verdonck, Laura Cant, Otteline Van Meersel en Diane De Laet. Achteraan: Andy Anné, Kevin Van Raemdonck en Maaike Claessens.

proclamatie

Richard Suy leidde dan de proclamatie van dressuurkampioenen 2009. De laureaten kregen een aandenken en een geschenk uit handen van secretaris Sonja Frankie.

Reeks Initiatie A  
Reekskampioen werd Yenthl Verdonck
2.Pieter Van Esbroeck
3.Livia Pruszynska
En verder: Cederic Van Esbroeck, Benthe Daenes, Jonalyn De Wolf, Dorien Vercammen, Sabrina en Maxime Lesage, Nienke Van Goeye, Angel Broothaers, Robin Lesage en Céline Lesage.

Image
Yenthl Verdonck, kampioen in de Initiatie 1 samen met secretaris Sonja Frankie.

Reeks Initiatie B 
Reekskampioen was Otteline Van Meensel. 
2. Jona Onghena
3. Bjorn Cant
Verder vanaf de 4de plaats: Demi Van De Vijver, Saartje Seghers, Sten Nauwelaers, Anthe Nauwelaers, Bart Aerts, Annelien Leys, Florence Maes, June Lima, Chloë De Dijcker, Sandra Cloostermans, Sander Antheunis, Valerie Janssens, Amber Robert, Siel Van De Merlen, Kaat Antheunis en Charlotte Leys

Image
De laureaten in initiatie B: vlnr: Otteline Van Meensel (1ste), Jona Onghena (2de) en Bjorn Cant (3de)

Reeks E5 –B1 
Reekskampioen was Laura Cant 
2. Peter Van Biesen
3. Larissa De Jonghe
Verder vanaf de 4de plaats: Jessica Leyssens, Veerle Heyens, Joyce De Wolf, Steffi De Wilde, Dennis De Schepper, Maxime Van Dosselaer, Sharon Geuens, Shari Nollet en Tamsin Van Beughem

Image
Laureaten B1: vlnr Peter Van Biesen (2de), Laura Cant (1ste) en Larissa De Jonghe (3de)
 

Reeks A7 – B2 
Reekskampioen was Maaike Claessens. 
2. Charlotte Bruyninckx
3. Sylvia De Vos
4.Yoni Van Ruyssevelt

Image
Laureaten B2 vlnrCharlotte Bruyninckx (2de), Maaike Claessens (1ste) en Sylvia De Vos (3de)
 

Reeks A6 - B3
Reekskampioen was Kevin Van Raemdonck
2. Ivan Tindemans
3. Jordi De Jonghe
4. Thaisa Van Rompaey
5. Cynthia Smet

Image
Kampioen in B3, Kevin Van Raemdonck (links) en Ivan Tindemans(2de)
 

Reeks L7 –L1 
Reekswinnaar was Andy Anné

Image
Kampioen Andy Anné, de enige in reeks L1

Reeks L8 –L2
Reekskampioen was Diane De Laet
2. Tom Malfait.

Image
n de L2 werd Diane De Laet reekskampioen en Tom Malfait werd 2de.
 

(Rolf Duchamps)