Irongirls zoekt duathlons voor vrouwen

ImageREGIO. Irongirls, de triathlon en duathlonclub voor vrouwen werkt sterk aan een tweede seizoen. 2009 was het startjaar voor de sportclub die exclusief voor vrouwen is voorbehouden. In zes regio's in Vlaanderen werden lokale afdelingen opgestart. Volgend jaar moet het succes verder gezet worden. Gelijktijdig zoekt de club naar organisatoren van duathlons.

In onze regio is één afdeling van Irongirls actief, nl. in Lokeren. De andere vijf zijn verspreid over de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De vrouwen van Irongirls zijn alvast gestart met trainingen voor de zwemloop Wachtebeke, 1/8 triathlon te Geel, 1/8 triathlon Vilvoorde, 1/8 ste triathlon Gent en ¼ triathlon Viersel.

In januari start Irongirls met 'Start to triathlon', een opleidingstraject waarin vrouwen in 30 weken worden klaargestoomd voor hun eerste kwarttriathlon.

Daarnaast zoekt de sportclub naar kandidaat-organisatoren van duathlons. "Om ons aanbod wat uit te breiden en om de duathlonsport nieuw leven in te blazen zijn we op zoek naar een duathlon wedstrijd over de 1/8 ste afstand in de maand juni of juli. Helaas loopt deze zoektocht niet van een leien dakje. Het aantal duathlons is dun bezaaid en het feit dat we voor onze dames een aparte reeks vragen ligt de organisatoren niet gemakkelijk. Nochtans denken wij met een 100-tal dames aan de start te staan. Kandidaat organisatoren mogen ons steeds kontatkteren.", vertelt Filippe De Borger, voorzitter van Irongirls.

Kandidaat-organisatoren voor duathlons voor vrouwen kunnen zich aanmelden op info@irongirls. Dames die zich willen inschrijven voor de 'Start to triathlon' kunnen dat op hetzelfde adres doen. Meer informatie is terug te vinden op de website irongirls.be. (mb)

 

 

Lees ook:

Filippe De Borger uit Vrasene de oprichter van Irongirls.VRASENE/WAASLAND.Waaslander Filippe De Borger is op weg om geschiedenis te schrijven op vlak van de damessport. Hij is de oprichter van...

96 Irongirls treden morgen aan in BruggeVRASENE. Irongirls, met wortels in de Beverse deelgemeente Vrasene, coacht sportieve vrouwen tot ze klaar zijn om aan triathlonwedstrijden deel te nemen. In...