Topdag voor Belgische en Vlaamse Boogsportfederatie Liggende Wip

BEVEREN. De gemeente Beveren geniet de eer om op zaterdag 7 maart het 1e Europees Congres van de Europese Gemeenschap Boogschieten Liggende Wip, te mogen begroeten in het CC Ter Vesten. Aansluitend vindt ook de 6de uitreiking plaats van de jaarlijkse Federale en Nationale Sportprijzen 2008 aan de sportman, sportvrouw, beloftevolle jongere en sportclub van het jaar 2008 van de Belgische en Vlaamse Boogsportfederatie Liggende Wip (BNFLW/VBFlw) en speciale Europese Awards. Dit ter ere van het 25 jarig jubileum '25 jaar E.U.L.W.' en 35 jaar BNFLW.

Er is ook een speciale prijs voorzien voor sportclubs die sinds 1972 nog steeds hun activiteiten in hetzelfde lokaal uit oefenen.

Het programma voor 7 maart is klaar. Om 9u is de aankomst voorzien met aanwezigheidcontrole van de leden van de VBFlW Algemene Vergadering die om 9u30 begint. Tegen 12 u worden de congresdeelnemers, eregasten, genodigden en genomineerde BNFLW / VBFlw leden verwacht.
Om 12 u30 is er een  aperitief en broodjesmaaltijd voor de deelnemers aan de algemene vergadering.
Om 14 u spreekt Rita Audenaert, Secretaris-generaal BNFLW /VBFlw, het openingswoord uit.
Er zijn gelegenheidstoespraken door de eregenodigden, o.a. de Beverse Burgemeester en / of Schepenen.
Een terugblik op 35 jaar BNFLW en 25 jaar EULW wordt gebracht door de Voorzitter EULW / BNFLW / VBFlw Eric Wittewrongel gevolgd door de uitreiking van de speciale BNFLW Awards : + 35 jaar BNFLW Schutterslokaal.

Interessante uiteenzettingen staan eveneens op het programma:
Boogschieten in het Internationaal en Cultuurlandschap: vroeger, vandaag en morgen”, door
Prof. Dr. Roland Renson, Professor aan de Faculteit lichamelijke opvoeding en KinesitherapieDep.Sport- en Bewegingswetenschappen te Leuven  en Voorzitter Sportimonium

"Boogschieten is een levenskunst: de keuze voor recreatie sport i.p.v. topsport", door Marjan Podrzaj Bondstrainer Nationale boogschuttersploeg Slovenië.

Daarna worden de Federale Sportprijzen uitgereikt en volgt de bekendmaking en huldiging van de BNFLW- / VBFLW-laureaten. De slottoespraak voor de E.U.L.W. komt er dan van Voorzitter Eric Wittewrongel. Rond 17u wordt deze topdag voor het boogschieten afgerond met een receptie die wordt aangeboden door het gemeentebestuur van Beveren en de EULW & BNFLW / VBFlw. (Rolf Duchamps)