Interview met Eline De Munck

Image
foto: elinedemunck.be
BEVEREN. De Beverse actrice/zangeres Eline De Munck geniet in Vlaanderen bekendheid als Amber in de serie 'Thuis'. Vanaf vrijdag toont ze ook haar zangtalent in het tweede seizoen 'Steracteur Sterartiest'. Vrijdag is haar deelname te bewonderen op een groot scherm op de markt in Beveren. Vandaag kan je in de Waaskrant al kennismaken met de beloftevolle artieste.

 

 

Eline, op je website schrijf je dat acteren echt iets voor jou is. Vlucht je graag weg uit de werkelijkheid? Of wat trekt je aan in acteren?

ELINE DE MUNCK: "Ik sta graag in de kijker. Anders zou ik niet acteren. Ik kan me er helemaal in geven. Ik stel me wel graag in de plaats van anderen. Als ik iets ergs zie in het nieuws bijvoorbeeld, beeld ik me altijd in hoe ik erop zou reageren. Ik vind het zalig om me een andere persoonlijkheid aan te meten."

 

Je hebt op jonge leeftijd al een mooi palmares. Beschouw je je rol in ‘Thuis’ als een hoogtepunt?

ELINE DE MUNCK: "Ja en nee. Mijn werk in ‘Thuis’ is zeker niet mijn beste prestatie want TV werk is veel moeilijker dan het er uitziet. Je moet op veel dingen letten die bij toneel niet van belang zijn: camera, licht, speelrichting, … Ik voel wel dat ik al veel vooruitgang heb geboekt tegenover mijn eerste draaidag. Je kan het dus echt wel ‘leren’. Mijn rol in ‘Thuis’ is natuurlijk wel het hoogtepunt van alles wat ik tot nu toe al gedaan heb in verband met acteren. Het is super om te doen en je krijgt daar bovenop nog enorm veel respect van de kijkers."

 

Naar wat gaat je voorkeur: theater of televisie? Waarom?

ELINE DE MUNCK: "Mijn absolute voorkeur gaat naar musical. Daar kan ik zingen én acteren! Ik hou enorm veel van zingen en de combinatie van zang en acteren bezorgt me vaak kippenvel. De muziek van een musical is ook altijd zo diepgaand.  Ook al luister je niet naar de tekst, je weet nog altijd welk gevoel de muziek meedraagt. Zalig om dat gevoel te mogen vertalen."

 

Op je website schrijf je dat je nog niet volledig tevreden bent over je acteerprestaties. Ben je perfectionistisch ingesteld? Is dat een typisch eline-trekje? Waar uit zich dat nog?

ELINE DE MUNCK: "Ik ben zeer perfectionistisch en een enorme doorzetter. Als ik iets wil, ga ik er ook écht volledig voor. Ik zou nooit over lijken gaan maar aan rake klappen kun je je dan toch wel verwachten. Haha. Ik haat joggen bijvoorbeeld. Omdat ik graag een paar kilo’s wou afvallen ben ik 2,5 maanden lang 20 kilometer per week gaan lopen. Tot ik die paar kilo’s kwijt was. Ik ben wel trots op dat trekje van mij, maar aan de andere kant schaam ik me ook voor mijn negatieve trekjes zoals mijn kattigheid als ik een slechte dag heb, of mijn slordigheid. Ik wil deze graag verbeteren en daar komt mijn doorzettingsvermogen dan weer goed bij van pas."

 

Mede dankzij je acteerwerk kan je je andere uitlaatklep tonen op televisie. In steracteur sterartiest ga je zingen voor Habbekrats. Wat is Habbekrats en hoe heb je het leren kennen?

ELINE DE MUNCK: "De vriendin van mijn broer liep stage bij Habbekrats. Als ze dan bij ons thuis was, vertelde ze wel eens hoe lief die jongeren zijn. Ze worden gewoon vaak verkeerd begrepen.  Habbekrats heeft verschillende trefpunten. In Hamme, Wetteren, Gent,…de bedoeling is om ook een trefpunt in Antwerpen op te richten. Daarbij zou het geld dat ik voor hen ga proberen bijeen zingen wel van pas komen. Habbekrats is een plaats waar jongeren terecht kunnen als het allemaal even te moeilijk wordt. Ze vinden er steun bij de andere jongeren. Ze worden er geprezen om hun talenten en leren dat ze meer kunnen dan ze denken, als ze maar willen. Ik ben zelf nog een jongere en ik vond Habbekrats dus een schitterend initiatief om jongeren de kansen te geven die ik zelf ook heb gekregen."

 

Stel dat je steracteur sterartiest wint, ga je dan nog voldoende uitdagingen vinden? Hoe zou je reageren als dit avontuur na 1 of 2 weken afgelopen is?

ELINE DE MUNCK: "Ik zou het oprecht heel erg jammer vinden moest het avontuur voor mij na 1 of 2 weken eindigen. Mijn doel is dat de mensen na steracteur onthouden wie ik ben. Als ze mijn naam horen en ze denken spontaan 'ah, is dat niet dat meisje uit steracteur dat zo goed kon zingen?!' zal ik dolgelukkig zijn. Ik hoop natuurlijk dat de mensen daar meer tijd voor nodig gaan hebben dan 1 of 2 weken. Haha.  Ik heb veel hoop, maar ben me er zeker van bewust dat het even snel gedaan kan zijn, dan het gekomen is. In mijn geval is dat heel erg snel. Vorig jaar zat ik nog in mijn zetel naar ‘Thuis’ en ‘Steracteur sterartiest’ te kijken. En nu sta ik daar zelf. Als je mij dat een jaar geleden had gezegd had ik eens goed gelachen en was ik verder gaan feesten. Het feit dat ik de kansen krijg waar ik als jong meisje al van droomde, is verbazingwekkend. Ik kan dat gevoel niet omschrijven. Ik kan alleen maar zeggen dat dromen geen bedrog zijn en je ervoor moet gaan als je ergens in gelooft."

 

Je combineert je acteer-/zangcarrière met studies. Waar zie je jezelf over 5 jaar staan (wat hoop je bereikt te hebben, etc.)?

ELINE DE MUNCK: "Ik heb geen concrete doelen. Ik geloof  in het lot en zie wel wat er komt. Ik ga er niet zelf naar opzoek. Wat komt, komt. Wat ik wel zeker weet is dat ik mijn studies ga afmaken, zodat ik altijd een diploma heb om op terug te vallen. Ik hoop dat mijn bezigheden in de showbizz nog lang mogen blijven duren, maar als dat niet zo is, ga ik gewoon iets anders doen en zie ik wel waar ik terechtkom. Ik mag er nu van proeven en het smaakt naar meer, maar ik heb geen glazen bol. We zien wel wat de toekomst nog in petto heeft voor mij."

 

Eline, veel succes!