Eline De Munck, sterartiest uit Beveren (1)

BEVEREN. Beveren zendt haar dochter uit. De 19-jarige actrice/zangeres Eline De Munck is vanaf deze week te zien in het nieuwe seizoen Steracteur Sterartiest op Eén. De talentvolle beverse is al een poosje te zien als Amber in de serie ‘Thuis’. In Beveren zal de deelname van de enthousiaste Eline zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. In de Waaskrant vertelt Eline over haar ervaringen bij steracteur sterartiest.

 

Maart 2007
Na de opnames van ‘Thuis’ die dag, was ik nog even aan het napraten met Mattias (alias Kasper). Hij vertelde me dat de productie van ‘Steracteur sterartiest’ hem had gebeld om auditie te komen doen. “Waauuw” dacht ik, “ dat zou ik ook wel willen doen.” Ik denk dat hij aan mijn blik zag dat ik dat fantastisch vond, want hij vroeg me of ik dat niets voor mij was. Ik zei hem dat zingen mijn passie was en dat ik dus supergraag aan zo’n programma zou meedoen. Ik zong even voor hem en hij zei dat ik een mooie stem had. Hij ging mijn gegevens doorgeven aan de productie van ‘Steracteur sterartiest’ en ervoor proberen zorgen dat ik ook auditie mocht gaan doen!

 

Begin april 2007
Ik was echt über zenuwachtig! Dit was mijn kans, ik moest de producers overtuigen van mijzelf en tonen dat ik er echt voor wou gaan. Ik moest 2 nummers zingen, een snel en een traag. Ik had voor ‘me & mrs. Jones’ en ‘I feel good’ gekozen. Bert Gielen begeleidde me op de piano en alles werd gefilmd. Dit was mijn moment! En één; en twee; en één twee drie…

 

Eind april 2007
“Hallo met Eline.” “Hey, dag Eline. Alles goed?” Mijn hart stokte in mijn keel. Ik had Griet aan de lijn. Eén van de productiemensen van ‘Steracteur sterartiest’. Nu zou het gaan gebeuren, ik zou weten of ik erbij was of niet. Man man, wat was dat spannend. Ik zei dat alles goed ging met mij en vroeg hoe het met haar was. Ze bleef even stil en zei toen “goed goed…maar ik belde eigenlijk om je iets te vertellen.” Ik zat op het puntje van mijn stoel met mijn vingers gekruist en mijn ogen dichtgeknepen, te wachten op de genadeslag. “Je bent erbij!!!” Ik was door het dolle heen.

 

Eind september 2007
Vandaag zou ik voor het eerst alle andere kandidaten ontmoeten. Ik had er zin in. Zeker omdat Mattias er ook één van is. Op de set van ‘Thuis’ maken we altijd veel plezier samen en dat zal nu ook wel zo zijn. Er zou van alles gebeuren vandaag: individuele fotoshoot, groepsfotoshoot, interviews, eerste filmpje, trailer,…Het was een heel fijne dag. De andere kandidaten waren leken me heel tof en de groepssfeer was al aanwezig.

 

4 november 2007
Nog 5 nachtjes slapen en het is zover. Ik kijk er ongelofelijk hard naar uit. Ik heb zoveel zin om op dat podium te gaan staan en te zingen, maar langs de andere kant heb ik natuurlijk ook ontzettend veel zenuwen. Iedereen is aan elkaar gewaagd. Er zitten hele goede zangers en zangeressen tussen. Het zal dus hard, maar vooral spannend worden!
Het fijne aan dit alles voor mij is: het onverwachte. Vorig jaar zat ik nog in mijn zetel naar ‘Thuis’ en ‘Steracteur sterartiest’ te kijken. Ik kon er alleen maar van dromen om daar ooit zelf te staan en BAF: 1 jaar later is het zover! Soms moet ik hard lachen als ik daaraan denk. Het lijkt allemaal zo ongeloofwaardig, dat dit mij overkomt. De meeste dromen zijn bedrog, maar als je er echt in geloofd kan je ze laten uitkomen. Ik ben daar het levende bewijs van. Dus iedereen: Go for it!

 

Dikke kus, Eline xx