Mama zoekt een lief (2)

Gisteren zond VT4 de tweede aflevering uit van 'Mama zoekt een lief'. Daarin konden kijkers vaststellen dat Sintniklazenaar Geert Van Drom de eerste aflevering overleefd heeft. Vandaag lees je in de Waaskrant het tweede deel van de ervaring van Geert.

Okay! Eerste dag overleefd. De selectieronde was pas om half 3 afgerond, dus maakten we graag gebruik van de overnachting die ons werd aangeboden. Jammer genoeg moesten de "afvallers" huiswaarts vertrekken zonder overnachting. 

 

Na een korte nacht werden we verwacht voor een hartig ontbijt in het hotel.  Daar werd vollop gespeculeerd over wat er deze dag komen zou. De ganse groep werd verzameld in de lobby en van daaruit vertrokken we naar de Meir.  Daar stond ons een professionele fotoshoot te wachten.  Wel een beetje raar.
We moesten romantische of unieke foto's maken met Linda, die we op dat moment nog niet echt kenden.  Gelukkig kon ik me laten leiden door de fotograaf die aangaf welke pose we moesten innemen.  Sommige mannen waren natural fotomodellen, anderen blokeerden volledig. Achteraf werd de beste foto van elke man ontwikkeld, en gebundeld in een mapje dat aan Linda cadeau werd gedaan. Tot slot kwam de groepsfoto.  De sfeer onder de mannen werd steeds beter en beter. Van competitie was geen sprake.

 

Toen kwam er opnieuw een verrassing.  Linda mocht 4 mannen uitkiezen waaraan ze twijfelde om mee op date te gaan. Dit wisten we echter niet en hoopten allen om uitgekozen te worden.  Ik was dan ook gecharmeerd om erbij te mogen zijn. Maar Linda is uniek en had de rollen omgedraaid.  Zij was de enige die enkel mannen meenam waarin ze interesse had.  Dus uiteindelijk was het toch goed om er bij te zijn.

We werden in een busje gepropt met de cameraploeg erbij.  Onderweg werden vele pikante vragen gesteld: bvb "Wat is uw favoriete standje", "hoe belangrijk is sex voor u in een relatie", en nog maar van dat maar niet geschikt voor publicatie ;-) Waar we naartoe gingen wist enkel Linda, zoals steeds werd dit voor de mannen geheim gehouden.  Maar ik kon snel afleiden dat de date op één of andere manier met dansen zou te maken hebben. Ik maakte me een beetje zorgen, want dansen voor een camera leek me toch niet zo evident. Jurgen voerde een psychologische oorlog door steeds te vermelden dat hij al veel danslessen had gevolgd.

Toen we na de middag aankwamen, hadden we nog niet gegeten. En tot mijn groot jolijt kwamen we te weten dat het inderdaad een dansdate was, maar dan wel Salsa. Gezien ik de enige was van de 4 die al een paar salsalessen had meegemaakt voelde ik me uiteraard in mijn nopjes. Om los te komen dronken we een cocktail of 2 aan de cocktailbar en dan gingen we van start.  Eerst moesten we apart oefenen en daarna mochten we om beurt met Linda onze talenten tonen.  Dit ging, zoals verwacht goed voor mij.
Dit was voor mij al een keerpunt, hoewel ik nog niets voor haar voelde begon ze me wel te intrigeren.  En hoe kon het ook anders, Linda is echt een unieke dame.

 

's Avonds was het dan weer zover, opnieuw een selectie.  We hadden niet verwacht dat er hetzelfde weekend opnieuw mensen naar huis zouden gestuurd worden.
Uiteindelijk bleek zelfs dat er 5 van de 10 wegmoesten.  Dus spanning alom.  En opluchting toen ik mocht blijven.  Op naar de volgende opnames!

 

Geert