Waasland in beeld (58)

REGIO. Wie door het Wase landschap wandelt, fiets of rijdt, ziet hier en daar wel eens wat opmerkelijk. Rolf Duchamps fietste de afgelopen dagen door Zwijndrecht, gewapend met een fototoestel en kwam terug met een paar leuke foto's. Heb je zelf wel iets leuks opgemerkt? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanop de brug over de spoorweg op de Krijgsbaan, heeft men bij helder weer, een kijk op de stad Antwerpen. Vanuit Zwijndrecht is de stad dus vlakbij en te bereiken met trein, tram, bus, fiets of... al joggend.

De vernieuwde Krijgsbaan te Zwijndrecht maakt af en toe wel een onverwachte zwiep in de rijbaan. Hier aan de afrit naar de Nieuwlandstraat. Net voor de afritstrook staan tientallen gele paaltjes om de kant af te boorden voor het fietspad.

En het sluikstorten blijft ook in trek. Hier werd een hele hoop gedropt en daar waar men het anders in de gracht kieperde, werd het nu gewoon in de graskant gegooid. Wie eventueel gevat wordt, een serieuze boet laten betalen.

Er zijn nog heel wat onbekende schoonheden die toch zo vlakbij zijn. Vooraan in de Lindenstraat Zwijndrecht, langs de Pastoor Coplaan, bevindt zich een klein kapelletje van de H. Antonius. Stap daar binnen, en er straalt plots rust en schoonheid naar je toe. Hier het prachtig altaar. Mensen uit de buurt dragen er zorg voor.

Vanaf de E34 is er een afrit naar Sint-Anna. Eigenlijk wordt dat maar bitter weinig gezegd. Het is gewoon de afrit Linkeroever. Goed dat men het weet.

Aan het kruispunt Vendoorn –Krijgsbaan Zwijndrecht, is voor de zoveelste keer een wagen uit de bocht gegaan. Nam bij vorige uitgaven de wagen enkel de verkeersborden mee, nu werd ook een stuk muur naast de voordeur van de woning, vernield.

Langs de Krijgsbaan stonden al een tijd fietsen geparkeerd op de hoek met de Vendoorn. Uit de ene is al een goed bruikbaar achterwiel gehaald. Op deze plaats stond ooit eens een slotvaste fiets bijna twee jaar.

Het station van Zwijndrecht is gesloten. Reeds in volle zomer 2012 werd dat initiatief genomen. ’t Was voor onbepaalde tijd omdat ze geen personeel hadden om het te bedienen. Personeelstekort. Dus zoeken naar mensen om te komen werken. Dat dachten we toch. Maar ze willen blijkbaar niemand vinden, want in januari 2013, is het stationsgebouwtje nog altijd gesloten. Wat we wel straf vinden is, dat er wordt gesproken van “Gewijzigde openingstijden”. Schrijf dan a.u.b. dat “het treinpersoneel op de hoogte is van de sluiting van het station Zwijndrecht.”. Nu café De 3 Jantjes is afgebroken, kunnen ze misschien van dat stationsloketgebouw een café maken...

(rd)