Koken met kids: 1 jaar het MAS

MELSELE. Deze week neem ik jullie graag mee 'over het water' naar Antwerpen want ik ben met de kinderen op bezoek geweest bij het MAS. Het 'nieuwe' Museum Aan de Stroom dat al vanop verre afstand zichtbaar is, is deze week 1 jaar geworden. Hoog tijd voor een bezoekje dus! Vanop linkeroever heb ik al verschillende keren vanop een bank naar het gebouw zitten staren. Voor de kinderen is er op LO een leuke speeltuin vlak naast de Schelde, vandaar dat ik daar af en toe al eens kom. Het is er goed voor de kinderen én je hebt er een prachtig zicht op ‘het stad’ en dus ook op het Museum Aan de Stroom. Om één of andere reden ben ik er gedurende het jaar dat het nu open is nog nooit geraakt. Tot vandaag dus! We zijn er naar toe geweest met heel het gezin en we hebben het 'grote rode gebouw' eindelijk overwonnen! 

Ik moet het zeggen zoals het is, het MAS is indrukwekkend! Het is effectief een groot, hoog en rood  gebouw, maar wat voor één! De kinderen stonden met hun mond open toen we op het plein ervoor aankwamen. Om de tentoonstellingen te kunnen bekijken, heb je een ticket nodig maar voor op het dak te gaan niet. Je kan gewoon binnenlopen en via de roltrappen helemaal tot aan het dak gaan. Zeker doen! Je hebt een prachtig zicht op Antwerpen, op de Schelde en op de haven. Echt de moeite!

Een paar straffe cijfers over het MAS:

- 60 meter hoog

- 15.000 vierkante meter vloeroppervlakte

- 470.000 objecten

- bijna 1 miljoen bezoekers op één jaar tijd.

Bij zoveel strafheid hoort natuurlijk ook een straf (pikant) receptje.

ingrediënten

basis pizza Margherita

1 blikje mais

1 blikje ananas schijven

chorizzo

1 rood pepertje

1 bol mozarella

gemalen kaas

 

bereidingswijze

Koop een basis pizza met enkel tomatensaus.

Strooi een bodempje mais over de pizza.

Snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de peper in kleine stukjes en verdeel hem tussen de mais.

Bedek de hele pizza nu met chorrizo.

Boven de chorizzo leg je ananasschijven. Een drietal is normaal genoeg om de pizza volledig te bedekken.

Tussen de ananas leg je reepjes mozarella en achteraf strooi je over het geheel nog gemalen kaas.

Tien minuten in een oven van 200 graden en het is klaar.

(Kristof Luyten)

meer straffe recepten: koken-met-kids.be

 

 

Lees ook:

Koken met kids: Vive les crêpes!

Frankrijk is een land dat mij op één of andere manier nauw aan het hart ligt. Ik kan niet direct zeggen waarom maar het is wel zo. Ik hou van de voetbalploeg, van de muziek, van het eten en van het...

Koken met kids: vegetarische pizza

MELSELE. Vegetarisch eten is van nature niet zo mijn ding. Ik eet graag een stukje vlees of vis dus een echte vegetariër ga je van mij niet maken maar toch komt er bij ons af en toe iets vegetarisch op het...

Koken met kids: Koninginnedag

MELSELE. 30 april is voor elke Nederlander dé feestdag van het jaar. Zowieso is het een nationale feestdag in Nederland maar het is meer dan dat. Iedereen maar dan ook iedereen doet er aan mee. Het...

Koken met kids: smurfentaart

Eerstdaags is het weer zover: Koken met Kids is jarig. Groot feest natuurlijk! Hoewel, de laatste jaren is het met een dubbel gevoel dat ik mijn verjaardag vier. Ooit zei iemand eens tegen mij dat...

Koken met kids: Vrolijk Pasen!

REGIO. Vrolijk Pasen! Dat zal u de komende dagen wel meer horen. Als het een beetje meezit, zit u nu lekker thuis met de kinderen te genieten van een welverdiende Paasvakantie. Als u elke dagde baan op...