Koken met kids: Op weekend met de beste saus van de wereld!

REGIO. Ik ben volop bezig met alles in te laden om op weekend te vertrekken. Samen met de grootouders gaan we namelijk naar één of ander park waar de kinderen (en wij ook) zich een weekendje volledig kunnen uitleven. In zo'n park kan je meestal wel eens een duik in het zwembad doen of rustig rondwandelen maar er is natuurlijk ook nog de innerlijke mens. Voor die innerlijke mens draag ik op weekend altijd mijn steentje bij. Jullie weten al dat ik een mens van tradities ben en één van die tradities is dat ik op weekend de beste spagetthi saus van de wereld meebreng.

Ik maak de saus al thuis zodat ik zeker ben dat gelukt is en zodat ze nog wat kan trekken. Voor ik vertrek geef ik jullie graag nog even het recept.

ingrediënten:

2 uien

3 teentjes look

3 paprikas ( 1 geel, 1 groen, 1 rood)

1 bakje champignons

1 blik gepelde tomaten

1 blik passata

500 g gehakt

laurier, peper, zout, cayennepeper, basilicum, provencaalse kruiden, oregano

 

bereidingswijze

Snipper de ui en plet de look. Laat ondertussen een klont boter en wat olijfolie warm worden in een pot.

Doe de ui en de look erbij om aan te stoven.

Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en doe die er bij.

Snij de champignons in schijfjes en doe die er ook bij.

Bak het gehakt in een aparte pan. Prak met je vork in het gehakt tot je een hele pan fijne sliertjes hebt. Als dat klaar is mag je het gehakt in de pot doen.

Nu mag je de tomaten en passata er bij doen.

Nu moet je enkel nog alles goed kruiden! Je maakt een grote pot saus dus genoeg kruiding is van groot belang. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met de cayenne peper maar voor de rest mag je je gerust laten gaan.

HEEL BELANGRIJK: Als de saus naar smaak is, moet je ze minstens 1 uur op het vuur laten staan.

 

Ziezo, vanaf nu kan jij ook de beste spaghetti saus ter wereld maken!

Voor een stap-per-stap plan met foto's kan je terecht op:  koken-met-kids.be

(Kristof Luyten)

 

 

 

Lees ook:

Koken met kids: 1 jaar het MAS

MELSELE. Deze week neem ik jullie graag mee 'over het water' naar Antwerpen want ik ben met de kinderen op bezoek geweest bij het MAS. Het 'nieuwe' Museum Aan de Stroom dat al vanop verre afstand...

Koken met kids: Vive les crêpes!

Frankrijk is een land dat mij op één of andere manier nauw aan het hart ligt. Ik kan niet direct zeggen waarom maar het is wel zo. Ik hou van de voetbalploeg, van de muziek, van het eten en van het...

Koken met kids: vegetarische pizza

MELSELE. Vegetarisch eten is van nature niet zo mijn ding. Ik eet graag een stukje vlees of vis dus een echte vegetariër ga je van mij niet maken maar toch komt er bij ons af en toe iets vegetarisch op het...

Koken met kids: Koninginnedag

MELSELE. 30 april is voor elke Nederlander dé feestdag van het jaar. Zowieso is het een nationale feestdag in Nederland maar het is meer dan dat. Iedereen maar dan ook iedereen doet er aan mee. Het...

Koken met kids: smurfentaart

Eerstdaags is het weer zover: Koken met Kids is jarig. Groot feest natuurlijk! Hoewel, de laatste jaren is het met een dubbel gevoel dat ik mijn verjaardag vier. Ooit zei iemand eens tegen mij dat...

Koken met kids: Vrolijk Pasen!

REGIO. Vrolijk Pasen! Dat zal u de komende dagen wel meer horen. Als het een beetje meezit, zit u nu lekker thuis met de kinderen te genieten van een welverdiende Paasvakantie. Als u elke dagde baan op...