Koken met kids: Vrolijk Pasen!

REGIO. Vrolijk Pasen! Dat zal u de komende dagen wel meer horen. Als het een beetje meezit, zit u nu lekker thuis met de kinderen te genieten van een welverdiende Paasvakantie. Als u elke dagde baan op moet om te gaan werken, heeft u minder geluk maar kom, er zijn heel wat mensen thuis dus u kan veel vlotter rijden dan normaal. Paaseieren rapen, de paashaas, de Paasmis, enz.  Het is allemaal traditie en het hoort er allemaal bij. Niks mis mee! Persoonlijk hou ik wel van een beetje traditie. Neem nu bijvoorbeeld in het oosten van Nederland en in bepaalde delen van Duitsland. Daar wil de traditie dat men met Pasen grote paasvuren aansteekt. Wanneer men hiermee begonnen is, weet ik niet maar men doet het nog steeds vandaag de dag.

Jullie weten allicht dat niet iedereen gelovig is. Meer en meer gaan mensen de oorsprong van tradities zoeken naast het christendom. Met deze paasvuren is het net hetzelfde. Men denkt dat deze vuren te maken hebben met een soort lentefeest dat men al lang voor het christendom vierde. Het vuur diende dan om demonen van de winter weg te jagen. Zoals met alles zijn er ook hier weer verschillende mogelijkheden en zoals met alles gelooft iedereen wat hij wil.

Zoals gezegd hou ik echter wel van wat lokale traditie en ik vind dan ook dat men met Pasen iets met eieren moet doen.

ingrediënten voor een vogelnestje:

Gehakt

2 eieren

Paneermeel

Een beetje bloem

Water

2 eigelen

4 hard gekookte eieren

Lookkruiden

 

bereidingswijze

Doe het gehakt in een kom en voeg er de 2 eieren bij. Stevig kruiden met peper en zout. Pel de eitjes en doe er het gehakt rond. Zorg ervoor dat het eitje goed in het midden zit. Rol de gehaktbal eerst door de bloem, dan door het eigeel (losgeklopt met water) en dan door het paneermeel. Frituur ze gedurende 8 à 10 minuten (frietketel op 170gr). (Kristof)

meer recepten op koken-met-kids.be

 

Lees ook:

Koken met kids: 1 jaar het MAS

MELSELE. Deze week neem ik jullie graag mee 'over het water' naar Antwerpen want ik ben met de kinderen op bezoek geweest bij het MAS. Het 'nieuwe' Museum Aan de Stroom dat al vanop verre afstand...

Koken met kids: Vive les crêpes!

Frankrijk is een land dat mij op één of andere manier nauw aan het hart ligt. Ik kan niet direct zeggen waarom maar het is wel zo. Ik hou van de voetbalploeg, van de muziek, van het eten en van het...

Koken met kids: vegetarische pizza

MELSELE. Vegetarisch eten is van nature niet zo mijn ding. Ik eet graag een stukje vlees of vis dus een echte vegetariër ga je van mij niet maken maar toch komt er bij ons af en toe iets vegetarisch op het...

Koken met kids: Koninginnedag

MELSELE. 30 april is voor elke Nederlander dé feestdag van het jaar. Zowieso is het een nationale feestdag in Nederland maar het is meer dan dat. Iedereen maar dan ook iedereen doet er aan mee. Het...

Koken met kids: smurfentaart

Eerstdaags is het weer zover: Koken met Kids is jarig. Groot feest natuurlijk! Hoewel, de laatste jaren is het met een dubbel gevoel dat ik mijn verjaardag vier. Ooit zei iemand eens tegen mij dat...