Begrafenis Queen Elizabeth II live te volgen bij VTM

MEDIA. Op maandag 19 september nemen de Britten, en de hele wereld, afscheid van Queen Elizabeth II. Een historisch moment, na 70 jaar op de troon. Londen maakt zich op voor de komst van een ongeziene rouwstoet met koningen en presidenten, en ook honderdduizenden gewone Britten. Voor België zullen koning Filip en koningin Mathilde aanwezig zijn. VTM NIEUWS zet de grote middelen in om het hele gebeuren tot in de huiskamer te brengen.

Al van ‘s morgens vroeg zijn er extra nieuwsuitzendingen om 7, 8 en 9 uur. De begrafenisplechtigheid zelf wordt live uitgezonden vanaf 9.45 uur. Nieuwsanker Freek Braeckman volgt alle gebeurtenissen vanuit de studio, samen met Jo De Poorter, kenner van het Britse koningshuis en auteur van ‘De Laatste Koningin’ over het leven van Queen Elizabeth II.

Nieuwsanker Birgit Herteleer volgt de uitvaart aan Westminster Abbey in Londen, samen met Wim Dehandschutter, royalty-expert van VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws. Reporter Eva Peeters staat tussen de mensenmassa in Londen. Ze is al sinds het overlijden van de Queen in de Britse hoofdstad om verslag uit te brengen. Tot slot wacht reporter Romina Van Camp de Queen op in Windsor, haar laatste rustplaats. (mb, foto: VTM)

 

Lees ook:

Hoe gaat het met de Flanders Queen Mussel?

REGIO. De Flanders Queen Mussel, de naam waaronder ze in ons land eigen mosselen gingen op de vismarkt brengen, werd in februari uit het water gehaald. ‘t Is te zeggen, enkele mosselkooien waarin ze...