Veertiende internationale fossielenbeurs 

SINT-GILLIS-WAAS.  De Belgische Vereniging voor Paleontologie vzw organiseert op zondag 1 september de 14de internationale fossielenbeurs. Deelnemers uit verschillende landen stellen er op een 14-tal standen hun fossielen tentoon. Bezoekers kunnen er fosielen bekijken, ruilen of aankopen. 

Kinderen kunnen er in een ton met zand fossielen zoals haaientandjes zoeken, die ze nadien gratis mee naar huis mogen nemen. 

Een ticket om de beurs te bezoeken kost 2.5 euro. (gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar). De beurs is te bezoeken tussen 9.30 uur en 17.30 uur in de bibliotheek, Kerkstraat 67 te Sint-Gillis-Waas. 

dieren uit de ijstijd

Nog tot en met 1 september loopt in de bibliotheek de tentoonstelling ‘Dieren uit de ijstijd’.  Zo zijn er in een vijftal vitrines skelet- en schedelfragmenten te zien van onder andere de Wolharige mammoet, de Wolharige Neushoorn en de Grottenleeuw. (mb)

 

Lees ook:

E-boeken ontlenen vanuit de luie zetel

STEKENE. De bibliotheek van Stekene heeft haar aanbod uitgebreid van e-boeken. Voor het lenen van e-boeken hoeven leden niet eens meer buiten te komen. Dankzij het  platform cloudLibrary kunnen leden...

Boekenpakket voor kansarme kinderen

LOKEREN. De bibliotheek van Lokeren breidt haar afhaalbib uit met boekenpakketten voor kinderen uit kansarme gezinnen die in de huidige corona-omstandigheden moeilijker toegang hebben tot...