Sint-Niklaas in Belgisch-Nederlandse strijd op EXQI Plus

ImageSINT-NIKLAAS.  De Belgische acteur Guy Van Sande en de Nederlandse Yolantha Cabau van Kasbergen presenteren een grensoverschrijdende versie van het bekende stedenspel. Zeg maar gerust een aantal edities België - Nederland, waarin steden uit beide landen het tegen elkaar opnemen in verschillende disciplines. Op 21 april neemt Sint-Niklaas het op tegen het Nederlandse Halsteren.

EXQI Plus neemt, samen met de TROS, twaalf afleveringen op van het Stedenspel, waarin evenveel Belgische en Nederlandse steden tegen elkaar strijden in een sponsspel, pinguïnspel, waterklimmuur, rollende boomstammen en andere spelen. In Nederland brengt de TROS het spel vanaf 17 juli op de buis.

Op 21 april komt Sint-Niklaas aan de stad. Enkele sportieve Waaslanders zullen het opnemen tegen inwoners uit het Nederlandse Halsteren. Het subtropische decor van de Generali Dome in Lint is het strijdtoneel van het spel. Deze zevende aflevering van het Stedenspel wordt op 29 mei 2010 uitgezonden op EXQI Plus.
 
Wie onze streekgenoten vanuit de publiekzone wil aanmoedigen, kan zich inschrijven bij Els Van Dijck op 0495/57 21 68 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De opnames van het spel met Sint-Niklaas starten op woensdag 21 april om 13 uur. (mb)