MakKlaos is eerste open whiskyclub van Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Sinds kort heeft Sint-Niklaas haar eerste open whiskyclub, nl. MakKloas. Elke woensdagavond houdt de club proeverijen in ‘T Goe Gevoel aan de Grote Markt van Sint-Niklaas. De club is gegroeid uit de privé whiskeyclub MacNavaro, dat z’n thuisbasis had in praatcafé Navaro. 

 

Lees meer...

Nieuwe lichting brandweerkapiteins naar de schoolbanken

BRUSSEL. Vandaag, 4 september, starten 23 pas aangeworven kandidaat-kapiteins uit 8 brandweerzones en de Civiele Bescherming met de nieuwe brandweeropleiding ‘OFF2’ (Officier 2) in het opleidingscentrum van Brandweer Brussel. Naar aanleiding van de brandweerhervorming heeft het Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) samen met haar brandweerexperten de zeven brevetopleidingen van brandweer volledig herwerkt of ontwikkeld. De nieuwe lichting kandidaat-kapiteins zal als eerste alle modules van deze nieuwe brandweeropleidingen volgen.

 

Lees meer...

Experten van Civiele Veiligheid naar Dominica met B-FAST

BRUSSEL. Het Belgische team B-FAST (Belgian First Aid & Support) is sinds 26 september naar Dominica voor een missie van zes dagen. Het Caribisch eiland is getroffen door de orkaan Maria en heeft internationale hulp ingeroepen.  Het Belgische team heeft een waterzuiveringsmodule mee. 

 

Lees meer...

Regi mixt zomerplaten aan elkaar bij jouw op kamp

MUZIEK. Vanaf deze week ligt 'MNM Summertime mixed by REGI' in de winkel. Dat is een dubbel mix-CD boordevol zomerhits, geremixed door Regi. Waar CD1 de 'chill vibes' van het moment bevat, barst het feest los met de party vibes van onder andere Regi, Double Pleasure en JeBroer op CD2.

 

Lees meer...

Concert André Rieu in Kinepolis

MUZIEK.  Het is dit jaar dertig jaar geleden dat André Rieu zijn zestigkoppige Johann Strauss Orkest oprichtte. Om die verjaardag te vieren, treedt Rieu op zaterdag 22 juli om 19.45 uur en op zondag 23 juli om 14.45 uur op via satelliet in de Belgische Kinepolis bioscopen. 

 

Lees meer...