Palmboerkens gul met ambiance

ImageSINT-GILLIS-WAAS. VZW De Palmboerkens organiseren begin mei hun zevende partyweekend, twee dagen ambiance voor zowat alle leeftijdsgroepen. De vereniging is sinds haar ontstaan in 2003 flink gegroeid. Vorig jaar kwamen 2300 fuifgangers afgezakt naar hun bekende palmfuif. Dit jaar pakken ze opnieuw met een paar nieuwigheden uit. Ondanks de heersende crisis is de vzw er in geslaagd om voldoende sponsorgeld te verzamelen. Daardoor konden grote namen als Eddy Wally, DJ Frank en The New Crazy Disco Show worden aangetrokken.

Dé Palmfuif van de Palmboerkens is de eerste grote fuif van het Wase fuifseizoen. De vereniging heeft de ambitie om te groeien tot een volwaardig weekendvullend evenement. Zover zijn ze nog niet maar met het programma van dit jaar komen ze al aardig in de buurt.

Voor het eerst organiseren de Palmboerkens een avond voor de oudere generatie. "Na meerdere vragen om iets te doen voor de oudere leeftijd hebben we de mogelijkheden bekeken. Het resultaat is een optreden van Eddy Wally op vrijdagavond.", vertelt Maarten Pieters, gelegenheidswoordvoerder van de Palmboerkens. The Voice of Europe doet op vrijdagavond 1 mei zijn ding in de tent in de Plasstraat. Voor en na het optreden brengt een dj aangepaste muziek.

ImageNet als vorig jaar is de zaterdagmiddag voorbehouden voor kinderen. The New Crazy Disco show for kids met o.a. Zohra, Kris-tof en Deejay mag de kleintjes inpakken tussen 14 tot 18 uur. Een ballonman en een springkasteel maken het programma rond. "Vorig jaar kon het jeugdig programma rekenen op 250 entrees. We hopen dat dit jaar te kunnen verdubbelen.", verklapt Pieters de ambities.
De opbrengsten van de kidsparty gaat naar Make-A-Wish, de organisatie die de hartenwensen van ongeneeslijke kinderen tussen 3 en 18 jaar vervult.
Een inkomticket voor de kidsnamiddag kost 5 euro. De Palmboerkens geven elk kind dat aan de inkom betaalt een gratis ticket voor het familiepark H.Malter is Heusden bij Gent.

De hoofdact blijft uiteraard de formule waarmee de Palmboerkens hun sporen hebben verdiend: de megapalmfuif. Voor het eerst zorgen drie dj's, DJ Frank van Carré, DJ Kosi van Feestpaleis en huisdj Maarten, voor de fun en beats. De fuif vindt plaats in een verduisterde tent in de Plasstraat. De fuifgangers worden er verwend met o.a. gadgets per meter, special effects en vuurwerk. De deuren gaan om 20u30 open. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop en 7 euro aan de kassa.

Image
De Palmboerkens stellen hun goed gevuld programma voor.

Tickets voor de verschillende evenementen zijn verkrijgbaar in café 't Nivoo, Kerkstraat 36 te Sint-Gillis-Waas (03/485 80 73), Stefan Weyenberg (0476/63 45 70), Stefan De Bock (0475/82 57 58) en Maarten Pieters (0479/95 07 05) of via de website palmboerkens.be. Alle activiteiten gaan door in de Plasstraat te Sint-Gillis-Waas, achter Meubelen De Smet.(mb)