Berts Bulletin: Prefab artiesten

Misschien de weg naar een nieuw leven? Een droom die werkelijkheid wordt? U zingt graag? ZingZangZong biedt de kans om uzelf en uw talent aan het land te tonen. Misschien wordt het land ooit Europa en Europa de wereld...

 

Lees meer...

Berts Bulletin: Zielig in het kwadraat

Ik had zo gehoopt dat de (buik)griep stilletjes ons huisje voorbij zou gaan. Vorig jaar is dat onding bij ons al heftig tekeer gegaan. En heftig is totaal niet overdreven. Alles wat binnen had moeten blijven, is naar buiten gekomen. Wees blij dat ik samen met deze tekst geen geur of geluid kan sturen. Jasper was toen en nu ook, het eerste slachtoffer. Zus was nog niet meer dan een gedachte. Joke was de volgende die in de klappen mocht delen en daarna was ik heel even aan de beurt. Heel even, want dat vervelende ding was al dermate verzwakt dat het mij maar een dag heeft kunnen kwellen. Maar nu wordt het scenario van vorig jaar misschien herhaald. Helaas.

 

Lees meer...

Berts Bulletin: Ontdekkingsreiziger

Ik was al vergeten hoe boeiend het is. Het kan me mateloos boeien om te zien hoe een peuter de dingen ontdekt die voor ons vanzelfsprekend zijn. Of helemaal niet interessant. Wie zou er als volwassene gefascineerd zijn door het lichtje aan de televisie? Wie zou het ongelofelijk boeiend vinden te zien wat er gebeurt als je de lichtschakelaar omhoog of omlaag beweegt? Lichtje aan, lichtje uit. En als je dat lichtje van de televisie aanraakt, verschijnen er kleurrijke dingen op het scherm en hoor je vreemd gebrabbel. Dan zeggen Joke en ik wel eens "Prutsemie is weer op weg." Voor wie het nog niet had begrepen, ik heb het uiteraard over Lotte. (Op 14 januari is ze 1 jaar geworden)

 

Lees meer...

Berts Bulletin: Inspiratie

Elke zondag neemt huiscolumnist Bert Van de Velde de lezers van Waaskrant.be mee in zijn wereld: een leuk verhaal over zijn familie, bekommernissen of een rare hersenkronkel. Vandaag vertelt ie over inspiratie en inspiratiebronnen.

 

Lees meer...

Berts Bulletin: Materialisme, chauvinisme, jongerentaal en communicatiearmoede

Wanneer ik mensen die ik dacht te kennen even hoor praten, twijfel ik soms even of ik ze nog wel echt ken. Ik hoor ze vol overgave bezig over kopen, gekocht, een koopje gedaan, solden, verkocht, maar 299, 95 euro! (Dan vraag ik me af of ze de lepe verkooptrucjes echt niet zien?), dat huisje kost maar 198.000 euro. Valt wel mee he! (Zouden ze dat ook hebben gezegd toen het nog net geen 8 miljoen was?). De kleine dingen appreciëren ze niet meer, en hebben dan vooral nog oog voor wat ze niet hebben. Of: hoe frustreer ik mezelf...

 

Lees meer...